Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

 

De ce ai vrut sa relansezi Evo Tv?
Pentru ca este proiectul pentru care am iesit din televiziunea clasica, dupa aproape zece ani. Cand am inceput sa lucrez la noua varianta a fost o hotarare - “Trebuie sa il fac!”. Acum am relansat si datorita experientei de a crea continut pentru online, deoarece iti trebuie anumite deprinderi sa stii sa creezi si sa filmezi productie pentru televiziune online.

In timp, toate lucrurile astea s-au sedimentat, iar Evo Tv este un proiect pe care eu mi-l doresc foarte mult. Este un proiect personal in care ma implic, iar formatul acesta care are la baza sloganul “Putin inseamna mai mult” arata ca oamenii care intra si acceseaza un continut de valoare sunt transformati de mesaj sau sunt oarecum la aceeasi inaltime cu continutul. Nu este o televiziune online bazata pe rating. Este o televiziune al carui continut este de calitate.

Ce ai facut altfel de data aceasta?
Am schimbat total. Acum este vorba de viziunea mea si profesionalismul meu, imaginea mea, ceea ce stiu eu sa fac si ceea ce imi place sa fac. Pentru ca pana acum am fost foarte mult conducator de echipe, producator executiv, manager. Asta e diferenta. Eram mai mult omul care organiza, decat omul care facea.

Care este conceptul Evo tv acum?
Efortul de a crea continut video relevant este un demers jurnalistic pe care l-am facut in acest nou format al Evo tv. Practic, daca ne uitam in jur, observam ca televiziunile sunt pline de doua lucruri - ce s-a intamplat (stirea propriu-zisa) si ce s-a spus.

Nu intru in detalii de a discuta valoarea lui “ce s-a spus” sub toate formele lui triviale, neprofesionale, care se intampla acum. Pe mine ma intereseaza partea cu “ce s-a spus”, cea care tine de declaratii, de interviuri ale persoanelor credibile, indiferent ca este vorba despre o celebritate, de o personalitate a momentului sau de om de valoare certa a Romaniei. Oamenii acestia au ceva de spus. Numai ca unui om serios ii trebuie un mediu serios in care sa se exprime, inclusiv de a-si pune sufletul pe tava.

Acest mediu credibil incerc si reusesc sa il fac pe Evo Tv, iar in urma a ceea ce discuta oamenii pe care ii adun aici se creeaza stiri sau chiar articole, bazate pe declaratiile lor. Si am vazut ca acest sistem functioneaza. Eu sustin acest proiect ca o insula in care doresc sa fie lucruri credibile si serioase.

Doresc sa fie o productie chiar zilnica de astfel de interviuri. Este un proiect pe termen lung, care va da imaginea unei societati, pornind de la niste idei, tendinte, valori ale celebritatilor, oamenilor zilei, personalitatilor.

Continutul este creat sa poata fi preluat de oricine, nu doar de jurnalisti. Nu stiu pe viitor care va fi targetul cel mai important, e o chestiune de perspectiva.

Am inceput cu unul - doua interviuri pe saptamana si sunt foarte multi cei care au preluat de la noi - cele mai mari site-uri, cele mai mari publicatii. Ceea ce inseamna ca este relevant.

Din punctul meu de vedere, video va merge intotdeauna impreuna cu text si integrat in pagini multimedia dedicate. Este o parere verificata pe experienta mea, cand am crezut ca va functiona doar video.

Ca jurnalist am un avantaj foarte mare, pentru ca am reusit ceea ce foarte multi jurnalisti nu reusesc sau nu vor reusi niciodata acolo unde lucreaza - sa aiba credibilitate bazata pe independenta editoriala. Iar asta este cel mai greu de obtinut si de aceea merita toata lupta, pentru ca in timp va face diferenta.

Cat ai investit acum?
Cand am facut prima data Evo Tv s-a investit foarte mult intr-un start-up mic. O strategie care nu a mers. Acum am spus ca vreau sa joc altfel, sa vad daca pot sa ridic ceva de la zero, pastrand proportiile, pentru ca am deja echipamentele, baza, know-how-ul. Asa ca nu a mai fost nevoie decat de o investitie de timp si de cateva sute de dolari pentru niste licente.

In echipa sunt eu impreuna cu alti trei oameni (n. red. - din fosta echipa de acum patru ani si din actuala echipa cu care Sergiu realizeaza productii pentru publisheri) si as mai avea nevoie de un om, asta ar fi un minim. Daca productiile ar fi zilnice, as avea nevoie de mai multi oameni. Acum este un proiect la care se munceste pentru a crea o eticheta, o emblema a calitatii.

 

Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1


Cristina Alexandru
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.