MedLife a inregistrat la finalul anului trecut o cifra de afaceri de 12,7 milioane de euro, in crestere cu 67% comparativ cu anul 2006, cand cifra de afaceri a fost de 7,5 milioane de euro.
“In 2007 am reusit sa ne atingem principalul obiectiv, acela de a cuceri pozitia de lider pe piata romaneasca de servicii medicale integrate private, depasind nivelul de crestere al pietei, care s-a situat in jurul a 28-30%”, spune Ciprian Ciobanu, Director MedLife.
Anul trecut, compania a investit 6 milioane de euro in dezvoltare. O parte din acesti bani au fost utilizati pentru amenajarea si dotarea unei noi hiperclinici ce va fi deschisa luna viitoare in Bucuresti.
MedLife a incheiat anul 2007 cu un numar de 130.000 de abonati din peste 1.300 de companii, dublu fata de anul anterior, iar pe segmentul clientilor platitori per serviciu MedLife a inregistrat o crestere de 72% fata de 2006.
Spitalul Life Memorial deschis de companie anul trecut in Bucuresti, a avut un grad mediu de ocupare de 75% pentru doua din principalele specialitati: pediatrie si obstetrica-ginecologie.
Pentru anul 2008, MedLife mizează pe o crestere a cifrei de afaceri de circa 70%, în valoare de peste 21 milioane de euro. Reprezentantii MedLife estimeaza ca piata serviciilor medicale private va mentine un ritm de crestere de 30%, in conditiile in care valoarea pietei va ajunge la 300-400 milioane euro.
In prima parte a acestui an, compania va deschide Hyperclinica MedLife din Timisoara si centrul MedLife din Cluj-Napoca, urmand ca celelalte trei locatii incluse in planul de extindere MedLife - Iasi, Brasov si Constanta – sa fie finalizate in prima parte a anului 2009. Investitia totala in constructia celor cinci Hyperclinici si spitale private este de 25 milioane de dolari, din care 14 milioane de dolari sunt asigurate din fonduri proprii si profituri generate de companie si 11 milioane de dolari din fonduri primite de la International Finance Corporation (IFC).
MedLife a fost lansata ca o afacere de familie apartinand familiei Marcu. Acum doi ani, in actionariatul companiei a intrat si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, care detine 20% din companie.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.