EBS, venituri de 4,09 mil. euro in primele opt luni din 2009
Potrivit reprezentantilor companiei, cifra de afaceri inregistrata de EBS in primele opt luni din 2009 a crescut cu 16%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Profitul net pentru aceeasi perioada se ridica la 783.000 de euro, in crestere cu 6% fata de primele opt luni din 2008, se arata in comunicatul de presa.
Aceasta crestere se datoreaza activitatii desfasurate pe piata externa, indeosebi in zona de servicii, compania clujeana reusind sa castige pe piata externa in ultima luna un client important - Dornier Consulting, firma fiica a concernului EADS si BASF, ambele din Germania.
Veniturile pe piata locala au scazut la nivelul primelor opt luni ale anului cu circa 35%, comparativ cu perioada similara din 2008, segmentul de piata al productiei industriale fiind serios afectat de criza economica.
"Momentan criza economica nu ne afecteaza in mod semnificativ. Consideram insa ca piata locala se va inrautati intr-un ritm alert in trimestrul patru, astfel incat ne asteptam ca si cresterea pe care o putem realiza pe piata externa sa nu mai poata echilibra scaderea pietei locale. Acest scenariu ar putea conduce la neindeplinirea obiectivului de crestere de 10% a cifrei de afaceri pe acest an", spune Daniel Metz, CEO EBS Romania.
Totusi, el mentioneaza ca dezvoltarea echilibrata, din resurse proprii, in ultimii ani, a condus la situatia in care, momentan, compania dispune de rezerve de lichiditati mai bune decat in anii anteriori. In prezent, aceasta situatie permite realizarea de investitii masive in directia parteneriatelor cu SAP si Microsoft.
Pentru 2009, reprezentantii EBS estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ sase milioane de euro.
Pe piata romaneasca, EBS Romania dezvolta, vinde, implementeaza si ofera consultanta pentru solutiile SAP si produsele proprii Clarvision ERP si Clarvision Salarizare. Portofoliul de clienti EBS numara circa 140 de companii romanesti.
Pe piata externa, EBS Romania este activa ca furnizor de software engineering, acoperind intreg ciclul de viata al unui produs software, de la etapa de analiza, dezvoltare, testare si pana la partea de implementare si de software services, cu application management, suport si consultanta.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.