Fuziunile si divizarile vor creste in acest an


Situatia se va intalni mai ales la procedurile datorate achizitiilor. Consultantii din domeniu spun ca motivele sunt maturizarea pe unele segmente si consolidarea pietelor.

Fata de aceste motive, in ultimele sase luni s-a schimbat balanta dintre numarul cumparatorilor si al vanzatorilor.

Daca pana acum sase luni cei care doreau sa faca tranzactii erau cumparatorii, in aceasta perioada proprietarii de afaceri sunt cei care incearca sa vanda business-ul, unii dintre ei fiind ingrijorati de efectele situatiei economice mondiale”, spune pentru startups.ro Ionut Maftei, Senior Consultant la compania de consultanta Ensight Management Consulting.

Un alt motiv al cresterii numarului companiilor interesate de aceste procese este situatia economiei. Astfel, daca in perioade de crestere economica companiile nu simteau nevoia de a urmari indicatorii sau de imparti activitatile pe domenii, acum situatia s-a schimbat.

Pana acum <totul mergea>, acum trebuie sa ne uitam la cheltuieli, sa renuntam la activele neprofitabile, sa vindem afacerile pe care nu le mai putem gestiona”, adauga pentru startups.ro Dorin Drula, Director General la compania de consultanta si evaluare in fuziune - divizare Preciss Consulting.

In prezent, cel mai des recurg la fuziune sau divizare companiile care au dezvoltat si afaceri imobiliare, in afara activitatii de baza. Dorin Drula  subliniaza ca in momentul de fata, pentru a avea o imagine clara asupra indicatorilor economico-financiari, antreprenorii prefera sa imparta societatile in functie de activitatea desfasurata.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii