In cazul liderilor romani, necesitatea este elementul principal al schimbarii
Aceasta a fost una din concluziile panelului “Leadership Mondial vs. Leadership Romanesc”, din cadrul cadrul workshop-ului “Leading Change Laugh Crisis”, sustinut de Jim Bagnola, pe 24 noiembrie, la Bucuresti.
Alaturi de Jim Bagnola, in panelul “Leadership Mondial vs. Leadership Romanesc”, au mai vorbit si Dan Mocanu - Senior Executive Coach, Catalin Ionescu - Senior Partner Eurocenter Management Network, Silviu Hotaran - GKTI Semper Human, Radu Manolescu - Managing Partner, K.M. Trust & Partners, si Maria Sandor - President Advisor EximBank, se arata in comunicatul de presa.
In ceea ce priveste leadership-ul mondial, una din concluziile la care s-a ajuns a fost ca, in tarile dezvoltate, schimbarea vine datorita unui proces construit care permite schimbarea si evolutia.
In orice parte a globului schimbarea este sustinuta si provocata de performantele obtinute cu ajutorul beneficiarilor interni si externi, se mai arata in comunicat. Atat in cazul clientilor cat si al angajatilor, performantele trebuie sa fie construite pe rezultate, pe experienta in relatia cu organizatia, pretul sau pachetul salarial si costul de acces pentru a putea construi o relatie cu aceasta.
De asemenea, rolul femeilor in pozitii de leadership trebuie studiat, intrucat acestea sunt mult mai interesate de persoanele din jurul lor si fac ca tot procesul de schimbare sa fie mai firesc.
Pe toata durata workshop-ului, discutiile si exercitille practice s-au concentrat in jurul atitudinilor si metodelor de schimbare, atat din perspectiva individuala, cat si din cea organizationala. In ambele cazuri, Jim Bagnola a punctat ca trebuie deprinse abilitatile de adaptare proactiva la schimbare si de organizare mai buna a fluxurilor de informatii.
Organizarea este importanta in sensul construirii de mecanisme care sa gestioneze si sa provoace elementele necunoscute. In acest fel, omul devine proactiv si va putea anticipa si reactiona mai bine la schimbare. Astfel, intrucat schimbarea este un proces firesc de evolutie, atitudinea adoptata va trebui sa fie pozitiva si constructiva.
Potrivit lui Jim Bagnola, schimbarea este o deviatie de la lucrurile planificate, insa poate fi cel mai bun lucru care se poate intampla. Iesirea din zona de confort trebuie privita cu incredere si incurajata, a concluzionat Bagnola.
Workshop-ul “Leading Change Laugh Crisis”, a fost organizat de catre Human Performance Development International (HPDI), in parteneriat cu The Investor si Leaders Romania.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.