Medlife estimeaza ca va inregistra afaceri de 55 de milioane de euro, in 2011
Cifra este cu aproximativ 38% mai mare decat veniturile inregistate anul trecut de furnizorul de servicii medicale private.
Mihail Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, a apreciat, in cadrul unei conferinte de presa, ca EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization - castigul inainte de dobanzi, rate, depreciere si amortizare; profitul operational) va fi in jur de zece milioane de euro, in acest an.
El a anuntat ca MedLife tinteste ca, pana in 2013, sa deserveasca un sfert din populatia urbana din Romania, anual. Una din modalitatile de extindere va fi in continuare achizitionarea altor furnizorii de servicii medicale.
Pana la sfarsitul acestei veri, compania va detine cinci spitale spitale de dimensiuni medii si mari in Romania, care vor totaliza 450 de paturi.
Spitalul de pediatrie
Cel mai recent spital din portofoliul companiei este un spital privat de pediatrie, amplasat in zona Herastrau, din nordul Bucurestiului.
Investitia in acest spital este de aproximativ 13,5 milioane de euro, dint care sase milioane de euro in aparatura si in dotari, se mentioneaza in comunicatul de presa.
Mihail Marcu a spus ca investitia totala va ajunge la aproximativ 15 milioane de euro, urmand sa mai fie facute alte investitii, dupa ce spitalul devine profitabil.
Spitalul are o suprafata de 5.200 mp, avand sase niveluri si o capacitate de 132 de paturi. Cladirea a fost cumparata in noiembrie 2010, lucrarile de amenajare incepand in decembrie acelasi an.
Veniturile spitalului de pediatrie MedLife sunt estimate in acest an la aproximativ patru milioane de euro. Din cifra de afaceri a MedLife (40 de milioane de euro, anul trecut), in jur de 10% provine din servicii de pediatrie.
Se estimeaza ca, in primul an de activitate, lunar, clinica va avea aproximativ 8.000 de pacienti, iar spitalul aproape 400 de pacienti.
Unitatea MedLife cuprinde un ambulatoriu multidisciplinar cu aproximativ 15 specialitati medicale, un departament complex de imagistica medicala, un bloc operator cu doua sali de operatie, o sectie de ATI (Anestezie Terapie - Intensiva) cu doua compartimente (septic si aseptic), zona de triaj medical pentru evaluarea pacientilor (functional 24/24), o farmacie si rezerve a cate doua sau trei paturi.
Noul spital ofera servicii integrate de pediatrie: consultatii de specialitate in regim de spital si ambulatoriu, interventii chirurgicale, servicii de imagistica si analize de laborator.
Spitalul are in jur de 200 de angajati, dintre care 163 de specialisti - medici cu experienta nationala si internationala, precum si asistente medicale.
In managementul spitalul de pediatrie MedLife se va implica si consultantul austriac Christian Raming, care are experienta in managementul spitalicesc in Europa, Asia de Sud-Est si America.
Dezvoltarea de spitale
Spitalul de Pediatrie MedLife este a treia unitate spitaliceasca din portofoliul MedLife, primul spital fiind Life Memorial (150 de paturi), inaugurat in 2007, si cel de al doilea MedLife - Genesys (58 de paturi), preluat in urma tranzactiei derulate de MedLife la inceputul acestui an, in Arad.
In prezent, compania desfasoara lucrari pentru alte doua spitale, in Brasov (Spitalul MedLife PDR Brasov - 60 de paturi) si in Bucuresti (Spitalul de Ortopedie MedLife - 50 de paturi), acestea fiind parte a programului de investitii de 45 de milioane de euro, planificat pentru perioada 2011 - 2013.
De asemenea, Medlife intentioneaza sa extinda Life Memorial, achizitionand deja o noua cladire.
In ceea ce priveste incadrarea spitalelor in una dintre cele 5 clase, in functie de competenta si organizare, proiect sustinut de Ministerul Sanatatii din acest an, reprezentantii companiei au mentionat ca vor face demersurile necesare pentru ca toate cele cinci unitati spitalicesti sa atinga categoria II, pana la sfarsitul anului viitor, se mai mentioneaza in comunicatul de presa.
MedLife are 155.000 de abonati, opt laboratoare, in jur de 12.000 mp in unitatile ambulatoriu si un trafic de 4.000 de pacienti, zi.
Un material startups.ro.Toate drepturile rezervate.