BeSpecial.ro – magazin online de bijuterii si accesorii – Totul a inceput cu un cadou!

Totul a inceput de la un set de bijuterii primit cadou de la un bun prieten - el cumparase setul de pe un magazin online. Bucuria primirii cadoului a fost rapid estompata de calitatea nesatisfacatoare a produselor desi, erau vandute la un pret destul de ridicat (piatra pandantivului s-a desprins in mai putin de o saptamana, iar argintul s-a ingalbenit rapid).

 

Inceput
Analizand piata bijuteriilor comercializate online, am sesizat ca oferta magazinelor existente era destul de limitata, iar magazinele online analizate erau lacunare, in special, din punct de vedere al facilitatilor oferite (ex: plata online) si a usurintei in utilizare.

Astfel, m-am decis sa deschid un magazin online de bijuterii si accesorii rafinate pentru femei si barbati, atat pentru accesorizarea proprie, cat si pentru oferirea de cadouri celor dragi.

Provocari
Avand in vedere ca imi doream ca magazinul meu sa vanda si metale pretioase, cele mai mari provocari au fost finantarea stocurilor si o intreaga tevatura de proceduri birocratice necesare autorizarii importului si comercializarii de metale pretioase.

Aveam nevoie, deci, de un partener cu experienta. Desi ma simteam capabila sa selectez o gama deosebita de bijuterii si sa ma ocup si de partea operationala a magazinului (managementul stocurilor, vanzari, relatii cu clientii), ma temeam de procedurile birocratice, de riscurile atragerii finantarii in nume propriu si de eforturile de dezvoltare a continutului si facilitatilor magazinului, asa ca m-am gandit sa-i prezint ideea tocmai prietenului care mi-a oferit acel cadou si sa-i cer sprijinul financiar si logistic pentru acest proiect.

I-am prezentat ideea si am fost surprinsa placut ca si el isi dorea de mult sa dezvolte un business online, dar era prea ocupat cu afacerile lui si nu facuse nimic in acest sens. O serie intreaga de alte mici dificultati si dorinta noastra de a face un magazin deosebit de ceea ce exista la momentul respectiv, au facut ca perioada de timp necesara pentru dezvoltarea magazinului sa fie cu mult mai lunga decat asteptarile noastre (magazinul a durat sase luni de la idee pana la lansare), insa ne putem declara multumiti de ce a iesit si de reactia pozitiva a clientilor nostri.

Concept
Magazinul a fost lansat in noiembrie 2007, avand misiunea de a oferi clientilor posibilitatea de a cumpara rapid si simplu bijuterii si accesorii speciale, de cea mai buna calitate si la preturi rezonabile, fara disconfortul creat de deplasarile catre magazinele uzuale.

In conceptia magazinului am pus un accent deosebit pe usurinta in utilizarea lui de catre vizitatori, printr-o interfata prietenoasa si un design aerisit, dar care include toate informatiile si facilitatile necesare unui act de cumparare facil (aproape toate informatiile / facilitatile sunt la un click distanta).

Pe langa design-ul deosebit si rafinamentul bijuteriilor noastre, ne-am axat pe comercializarea produselor din argint placat cu rodiu (pentru rezistenta si aspectul lucios de aur alb) si din argint fara nichel, intrucat nichelul poate provoaca alergii sau iritatii ale pielii persoanelor sensibile sau alergice.

Toate bijuteriile din metale pretioase comercializate de magazinul nostru (www.BeSpecial.ro) sunt verificate si certificate de Banca Nationala a Romaniei si poarta marcajul BNR care garanteaza calitatea metalului pretios utilizat.

Dezvoltare
Eforturile sustinute de optimizare a magazinului ne-au adus pe prima pagina in google pentru majoritatea cuvintelor cheie vizate de noi, iar comenzile nu au intarziat sa apara.

Reactia pozitiva a majoritatii clientilor mi-a dat energia si increderea necesare dezvoltarii acestui magazin pana la forma actuala, cat si pentru dezvoltarea viitoare a magazinului prin lansarea de noi game de produse si transformarea lui intr-un „one-stop shop” pentru accesorizare personala si cadouri.

Be Special! 0722.222.608 contact@BeSpecial.ro www.BeSpecial.ro
 

Prezentarea a fost adaugata de utilizatorul bespecial.

 

Nu ai votat inca. Media: 3.2 (48 voturi)

Nu exista comentarii