Gradinita particulara

Cresterea eficientei personalului din Romania inseamna timp investit de catre angajatul roman in pregatire, in a deveni mai competent. Acest lucru inseamna in prezent mai putin timp investit in familie. La o privire mai atenta, putem identifica conditiile care creeaza in plan economic premisele dezvoltarii sectorului de gradinite particulare in Romania.

 

O parte din rai” - scurta descriere a modelului de afacere

Premisele planului social
1.Oamenii sunt din ce in ce mai ocupati.
2. In acelasi timp, fiecare doreste sa ofere maximum familiei sale.
3. Au crescut exigentele referitoare la pregatirea copiilor odata cu accesul la informatii.
4. Oamenii sunt din ce in ce mai dispusi sa plateasca pentru un serviciu de educatie de calitate, in care copilului sa i se urmareasca evolutia, sa fie testat si sa fie tratat individual.
5. Premisele din plan social creeaza in plan economic premisele dezvoltarii sectorului de gradinite particulare.

Atunci cand vine vorba de inceperea unei noi afaceri, cu siguranta este o provocare sa gasesti ideea. Dar cea mai dificila dintre toate este trecerea de la idee la realitate/practica si punerea pe picioare a unui business functional si profitabil.

Serviciile viitoarei gradinite vor fi dintre cele mai diverse: 1. Educatia; 2. Servirea mesei; 3. Pauza de somn (sala special amenajata pentru odihna micutilor); 4. Transportul copiilor la si de la domiciliu; 5. Limba engleza; 6. Cursuri de calculator; 7. Religie; 8. Pictura; 9. Modelaj; 10. Muzica; 11. Teatru; 12. Dezvoltarea vorbirii; 13. Activitati matematice; 14. Gimnastica; 15. Educatie ecologica; 16. Sah; 17. Dans sportiv; 18. Arte martiale; 19. Educatie pentru societate; 20. Activitati practice si casnice.

Serviciile enumerate de la 5 la 20 vor avea un caracter optional, programul micutilor urmand a fi stabilit de cadrele didactice impreuna cu parintii lor. Se va pune astfel accent pe implicarea parintilor in dezvoltarea unui sistem educational care sa satisfaca intr-o mare masura exigentele acestora.

 

De aceea, investitia pentru o gradinita particulara trebuie concentrata in:
1. Amenajarea gradinitei si utilarea acesteia
2. Achizitia de jocuri, carti etc.
3. Achizitionarea unui autoturism si amenajarea corespunzatoare a acestuia
4. Angajarea unor educatori bine pregatiti care sa aplice o metodologie moderna
5. Colaborarea cu un psiholog care sa-i testeze pe copii (sau angajarea acestuia)
6. Angajarea unui sofer profesionist cu referinte solide

In implementarea unei politici de pret nu trebuie uitat ca un pret mic al serviciilor poate crea impresia unui serviciu de slaba calitate. De asemenea, un pret prea ridicat trebuie sa corespunda unui serviciu de calitate superioara sau unor servicii diversificate.

Analiza acestui tip de afacere:
Puncte tari: • Se adreseaza unei nevoi foarte mari a populatiei tinere,mai bine renumerata, deschisa spre nou si dispusa sa plateasca • Fiind o afacere in domeniul serviciilor,nivelul cheltuielilor fixe este scazuta • Investitia cea mai mare - capitalul uman este inimitabila,ceea ce inseamna ca,cu oameni bine pregatiti,se poate face fata unei concurente mai bine “dotate” financiar.

Puncte slabe: • Afacerea nu poate fi implementata de oricine - este nevoie de pregatire pedagogica.

Oportunitati: • Programele de pregatire a formatorilor devin accesibile • Intrarea in UE schimba mentalitatea oamenilor.Acestia devin constienti ca educatia este foarte importanta, si mai interesati sa investeasca intr-o educatie de calitate pentru proprii copii.

Temeri: • Asa cum este si normal reglementarile legale pentru deschiderea unei astfel de afaceri sunt stricte si vor deveni mai stricte pe termen mediu.

Studiu de caz - introducere:
Alegerea celei mai bune gradinite face parte dintre grijile de toamna ale parintilor cu copii prescolari. Urmand tendintele ultimelor studii in materie de psihologie, cele mai bune variante ale invatamantului prescolar au luat forma unei afaceri private...net superioare celor de stat, unde lucrurile merg in inertia unui sistem slab finantat, gradinitele particulare tind sa satisfaca si cei mai exigenti parinti.

Invatarea unei limbi straine, cursuri de calculator, muzica, dans, pictura, scluptura, inot sau tenis sunt doar cateva din variantele oferite.

O pregatire in concordanta cu programa pentru prescolari a Ministerului Educatiei Nationale va asigura cu certitudine integrarea rapida in clasa I. Prin urmare, startul cel mai bun il vor lua copii care s-au mai lovit de primele cunostinte pe care le vor invata la scoala.

Descrierea afacerii:
Infiintarea unei gradinite particulare are ca scop dezvoltarea unui invatamant particular, bine pus la punct, adaptabil preferintelor parintilor.

Sediul central va fi in Corlatesti/Prahova,urmand a fi inchiriata o cladire in care se vor desfasura cursurile, se va amenaja un loc de joaca, precum si o parcare pentru microbuzul micutilor si pentru autoturismele personalului.

Cladirea va fi dotata si amenajata la standardele cele mai inalte - spatiu de joaca amenajat in aer liber (tobogan, groapa de nisip, leagane, triciclete, piscina); 2 sali de curs; grupuri sanitare moderne; sala de mese; mini-sala de spectacole festive si activitati sportive; sala calculatoare; camera pentru odihna.

Se spera ca printr-un plan de afaceri bine pus la punct si printr-un sistem de management educational performant, sa convingem potentialul investitor de viabilitatea acestui proiect si de necesitatea gradinitei particulare.

Din punct de vedere al personalului ce va fi angajat, vor fi necesare 4 persoane: 2 educatori, dintre care unul va fi si director (experienta 5 ani in domeniu sau minim gradul II in invatamant); 1 sofer; 1 ingrijitoare.

Se vor organiza tabere si plimbari pentru a le incuraja independenta, facandu-i astfel mult mai responsabili. Capacitatea gradinitei pentru inceput va fi de 20 locuri, pe parcurs extizandu-se pana la 40.

Dupa terminarea orelor de curs va urma o ora in care se va servi masa in sala special amenajata, doua ore de somn si dupa, activitati la alegere.

Prezentarea a fost adaugata de utilizatorul iulia1970.

Nu ai votat inca. Media: 5 (9 voturi)

Nu exista comentarii