Sosetaria.ro - are grija de picioarele tale

In 16 Decembrie 2008, am lansat Sosetaria.ro - primul magazin online de ciorapi, dresuri si sosete. Mai multa lume m-a intrebat de unde am avut ideea asta nebuneasca? De ce sa vinzi ciorapi si sosete online? In primul rand, vroiam sa vindem ceva online, nu stiam ce. Piata de IT&C era deja aglomerata, asa ca ne-am orientat spre alte domenii.

 

Aveam nevoie de un produs care sa fie folosit de toata lumea, sa fie consumabil, sa fie usor de transportat/gestionat si sa nu existe probleme cu garantiile. Asta mi-a spus un client (si prieten) din Germania, pentru care am realizat partea tehnica a unui magazin online, acum 5 ani. Da, si el vinde tot ciorapi si sosete, iar afacerea s-a dezvoltat foarte bine.

Asadar, ideea de a deschide un magazin online de ciorapi/dresuri si sosete o aveam de ani buni, insa abia acum mi-am gasit curajul si, cel mai important, am gasit un partener de incredere.

Provocari
Asa cum ne asteptam, comunicarea cu publicul tinta este partea cea mai grea. Momentan, comertul online din Romania este “monopolizat” de magazinele IT&C, iar oamenii sunt obisnuiti sa caute aceste produse online. Insa majoritatea dintre ei nu se gandesc ca e posibil sa-si cumpere sosetele de pe internet.

Marea provocare e sa aratam oamenilor ca pot cumpara online nu doar calculatoare, ci si ciorapi si sosete.

Mentalitatea romanilor e o alta provocare peste care vrem sa trecem. In Germania se vand foarte bine ciorapii/colantii pentru barbati, inlocuind cu succes izmenele, insa la noi acest tip de imbracaminte e considerat tabu printre barbati. Cu siguranta, vom porni o campanie de marketing in acest sens.

Planuri de viitor
Pentru a fi considerat un magazin online in adevaratul sens al cuvantului, vrem sa implementam cat de curand plata online (prin credit card). Apoi ne vom concentra pe partea de promovare, trebuie sa facem fata provocarilor descrise mai sus. In acelasi timp, vom cauta sa crestem stocurile si sa diversificam oferta de produse, axandu-ne in special pe produse care nu se gasesc momentan in Romania.

Nu in ultimul rand, vreau sa ma folosesc de experienta obtinuta cu magazinul din Germania pentru a oferi clientilor servicii de calitate. Hai, comanda-ti prima pereche de sosete/ciorapi chiar acum!

Prezentarea a fost adaugata de utilizatorul mihaiberar.

Nu ai votat inca. Media: 4 (14 voturi)

Nu exista comentarii