noastra.ro - trei aplicatii online gratuite

noastra.ro reprezinta un set de trei aplicatii online gratuite, targetate specific pe trei domenii: buget personal, educatie si sanatate. Proiectul a fost conceput din dorinta de a oferi gratuit un set aplicatii online, destinate organizarii informatiilor/agendelor personale.

 

Din punct de vedere demografic, aplicatiile se adreseaza persoanelor domiciliate in Romania sau vorbitoare de limba romana, cu varsta cuprinsa intre 18 si 80 de ani.

Tocmai acesta este si motivul pentru care aplicatiile au fost dezvoltate pentru a se adapta cat mai bine nevoilor utilizatorilor mentionati mai sus.

Promovarea/utilizarea in afara Romaniei nu reprezinta o prioritate, cel putin nu in momentul de fata. Ideea din spatele aplicatiilor nu este noua, ea fiind implementata cu succes in afara (de exemplu, mint.com - care vizeaza aceeasi nisa cu cea a aplicatiei cheltuiala.mea). Si la noi in tara exista cateva aplicatii asemanatoare, dar unele dintre ele fie nu sunt terminate, fie au o cu totul alta logica de functionare.

Dar cel mai important aspect, cel putin din punctul meu de vedere, este faptul ca utilizarea aplicatiilor este oferita utilizatorilor in totalitate cu titlu gratuit. Nu exista niciun fel de obligatie financiara sau de alta natura din partea utilizatorilor.

Cele trei aplicatii vizeaza nise bine delimitate. Astfel, cheltuiala.mea vizeaza utilizatorii/persoanele care isi doresc sa isi administreze finantele proprii, educatia.mea se adreseaza cadrelor didactice care doresc sa isi organizeze, intr-un mod mai usor, agenda zilnica iar sanatatea.mea este dedicata cadrelor medicale, in special medicilor ce detin cabinete medicale proprii.

Capitolul "facilitati" poate fi defalcat separat, pe cele trei aplicatii:

 

cheltuiala.mea permite administrarea bugetul personal intr-un mod facil si rapid. Reprezinta un tool destinat oricui are nevoie sa stie exact unde, de unde vin si pe ce se duc banii pe care ii are sau i-a avut.

Aplicatia se gaseste, in momentul de fata, la versiunea 0.3 (numaratoarea va continua) si le ofera utilizatorilor sai o serie de facilitati menite sa le faca viata mai usoara, atat in interfata online, cat si direct pe telefonul mobil:
• utilizatorii pot crea grupuri de cheltuieli si venituri
• utilizatorii pot crea alerte pentru intrarile salvate
• curs valutar actualizat permanent
• generarea de rapoarte pe intervale calendaristice, atat pentru cheltuieli, cât si pentru venituri
• raportarea sumelor disponibile curente
• posibilitatea de a face estimari de buget pe baza preturilor produselor pe care intentioneaza sa le achizitioneze
• stabilirea unui target de venituri lunare precum si a unui plafon de cheltuieli lunare
• importul extraselor de cont generate de o parte din sistemele de online-banking
• calculul automat al sumelor vehiculate in sistem, conform cursului valutar oficial al BNR (utilizatorii au la dispozitie 30 de monede cu care pot lucra)
• posibilitatea de face public raportul bugetului (un fel de declaratie de avere) - ideea este ca doi utilizatori, membri ai unei familii (sot - sotie de exemplu), pot face schimb de informatii direct in cadrul aplicatiei
• cheltuielile si veniturile sunt sortate calendaristic, pe luni. Astfel, in pagina, sunt afisate doar intrarile aferente lunii selectate
• afisarea totalului lunar al veniturilor si cheltuielilor in sectiunea Sumar
• afisarea totalului lunar in sectiunea Cheltuieli respectiv Venituri
• calcularea subtotalului aferent fiecarui grup de cheltuieli si venituri (cheltuielile si veniturile zilnice sunt calculate o singura data, deocamdata)
• sistem de tag-uri pentru cheltuieli si venituri. Astfel, fiecarei intrari i se poate asocia un tag. Acest lucru permite gruparea grafica a intrarilor (venituri sau cheltuieli) pe baza tag-urilor
• intrarile aferente unui grup de cheltuieli sau venituri pot fi afisate sub forma de lista sau grafic (generat pe baza tag-urilor)
• sistem de export al listing-ului de intrari din fiecare grup de cheltuieli si venituri. Astfel, listing-ul poate fi exportat in formatele HTML, CSV, XLS, PDF si/sau XML
• pentru fiecare venit si/sau cheltuiala se poate mentiona un atasament. Cu alte cuvinte, daca pentru, de exemplu, o cheltuiala ai si o scanare dupa un bon de casa, sau o factura, o poti atasa pentru referinta ulterioara. Formatele de atasament agreate sunt: TXT, JPG, PNG, XLS sau DOC. Marimea maxima a fisierului atasat este de 1 MB
• sectiune Log. In aceasta sectiune, utilizatorii au la dispozitie un istoric al actiunilor intreprinse in cadrul contului personal si pot urmari actiunile efectuate, de-a lungul unei luni calendaristice. Istoricul contului este re-initializat la data de 1 a fiecarei luni, la ora 00:01.
 

educatia.mea este un instrument online destinat in principal profesorilor, educatorilor si/sau invatatorilor care doresc sa isi organizeze intr-un mod mai usor, si practic, activitatile scolare pe care le intreprind alaturi de elevii lor. Printre facilitatile oferite, subliniez:
• managementul de scoli, clase si elevi unde activeaza, precum si a parintilor elevilor respectivi
• posibilitatea de a programa sedinte cu parintii elevilor
• setarea de alerte
• interfata practica si prietenoasa
 

sanatatea.mea reprezinta un instrument online destinat in principal medicilor (eventual de familie) care profeseaza intr-un cabinet medical.
Utilizatorilor li se ofera posibilitatea sa:
• isi organizeze activitatile zilnice
• sa programeze consultatii cu pacientii
• au la dispozitie un management al pacientilor
• pot discuta cazuri medicale cu alti medici care utilizeaza acest intrument online - se ofera acces shared pe un anume caz medical consultat
• utilizatorii (medicii) isi pot organiza agenda zilnica
• pot programa consultatii si seta alerte pentru diferite evenimente programate sa se desfasoare la un moment dat
• se ofera acces la o baza de date ce contine informatii despre mai mult de 2.800 medicamente, peste 280 de boli si afectiuni, precum si un dictionar de termeni medicali cu peste 6.300 termeni
 

Oricare dintre facilitatile amintite mai sus poate fi testata live, fiecare dintre cele trei aplicatii oferind un cont demonstrativ. Astfel, nu este obligatoriu sa iti creezi cont pentru a vedea ce si cum se intampla. Pur si simplu, incerci varianta demonstrativa.

Fiecare cont demo este re-initializat din ora in ora. Astfel, cel care incearca varianta demonstrativa are la dispozitie un "fresh-start". In oricare din cele trei aplicatii amintite mai sus, accesul se realizeaza securizat, prin intermediul unei conexiuni SSL.

Serverul genereaza back-up-uri zilnice ale informatiilor stocate iar confidentialitatea este asigurata in proprtie de 100% (informatiile sensibile - username/parola - sunt stocate criptat). Din punct de vedere al suportului tehnic, acesta este acordat ori de cate ori este nevoie.

Exista un blog in cadrul caruia sunt postate toate notificarile si/sau update-urile aplicate oricareia dintre cele trei aplicatii iar utilizatorii aplicatiei cheltuiala.mea au la dispozitie si un forum dedicat, in cadrul aplicatiei. De asemenea, in cazul in care apare ceva nou, toti utilizatorii sunt instiintati via e-mail, la scurt timp dupa aplicarea modificarilor.

In momentul de fata exista peste 280 de utilizatori in cheltuiala.mea si doar 20 in educatia.mea si 9 in sanatatea.mea. Numarul foarte mic de utilizatori este justificat de faptul ca nu a existat posibilitatea de a investi in campanii de promovare a aplicatiilor/proiectului. Singura promovare directa este cea reprezentata de cele cateva review-uri scrise pe cateva blog-uri autohtone.

Ca si plan de viitor, intentionez sa continui dezvoltarea celor trei aplicatii - dezvoltare influentata in primul rand de doleantele si feedback-ul venite din partea utilizatorilor. Utilizatorii sunt cei care decid, intr-un final, cum se comporta, in utilizare, cele trei aplicatii.

O alta facilitate pe care doresc sa o implementez este posibilitatea de a trimite alertele, in toate cele trei aplicatii, si prin SMS, nu numai prin e-mail, cum este in momentul de fata. Tot in viitorul foarte apropiat se va incerca, sper cu succes, "intrepatrunderea" celor trei aplicatii. Astfel, daca ai un cont creat intr-una dintre ele, vei avea posibilitatea de a le accesa si pe celelalte, fara a fi nevoit sa urmezi, de la capat, procedura de creare de cont nou.

Pentru ca nu se percep comisioane pentru utilizarea oricareia dintre cele trei aplicatii, proiectul in sine nu genereaza venituri de nici un fel. Ba din contra, cheltuie cu asigurarea suportului (server, certificate SSL, intretinere etc). Dar, aici intervine numarul de utilizatori. Cu cat numarul de utilizatori (constanti/fideli) este mai mare, cu atat creste numarul de accesari directe.

Astfel, pe viitor, aplicatiile pot furniza o platforma pentru lansarea de campanii publicitare targetate: cheltuiala.mea vizeaza domeniul financiar (banci, firme de brokeraj, reviste financiare etc), educatia.mea vizeaza domeniul invatamant/arta-cultura (universitati, reviste de specialitate, evenimente culturale etc) iar sanatatea.mea se adreseaza domeniului sanatate (farmacii, clinici medicale private, cabinete medicale, producatori de medicamente si/sau conexe, reviste de specialitate etc.)

Pe scurt, potential financiar exista, dar acesta depinde in foarte mare masura de cat de bine sunt promovate cele trei aplicatii, implicit de cat de multi utilizatori vor avea acces la respectivele campanii publicitare. In incheiere, tot ce pot sa spun este ca sper ca aplicatiile vor ajunge sub cursorul celor care au nevoie de ele si ca, la un moment dat, voi gasi resursele necesare unei promovari mai puternice.

Tot proiectul este sustinut si dezvoltat de o singura persoana - si anume eu - din venituri proprii. Liviu Hariton, noastra.ro www @ noastra.ro, 0721.627.384.

Prezentarea a fost adaugata de utilizatorul noastra.

Nu ai votat inca. Media: 3.3 (3 voturi)

Nu exista comentarii