Afacere de nisa in domeniul organizarii de evenimente

Totul a inceput in urma cu doi ani, printr-o lunga serie de intamplari fericite, care s-au concretizat intr-o casatorie, iar acum asteptam foarte curand un bebe. Va intalniti cu rodul muncii noastre in momenele cele mai frumoase ale vietii dumneavoasta: la nunta, botez, Valentine's Day etc.

 

Afacerea a inceput de la nemultumirea noastra inainte de casatorie fata de calitatea accesoriilor pentru nunta si s-a concretizat in anul 2008 in infiintarea unei firme ce s-a specializat strict pe executia unor produse de lux pentru evenimente festive: nunti, botezuri, evenimente corporate etc.

Sunt multe astfel de afaceri de nisa axate pe sectorul organizarii de evenimente. Unele dintre aceste firme s-au specializat pe un produs si un serviciu si incearca sa razbata pe aceasta piata prin calitate. Un exemplu este si firma noastra, Sprevis SRL din Deva, care este specializata pe realizarea accesoriilor de lux executate manual.

Firma nu organizeaza in prezent evenimente, ci doar realizeaza produsele hand-made. Principala piata pentru aceasta firma este cea a Capitalei, datorita nivelului de trai mai ridicat al locuitorilor si dimensiunilor mult mai mari fata de orasele mici din tara.

Greutatile inerente inceputului au parut uneori de netrecut, insa in prezent suntem increzatori in succesul afacerii. Desi firma executa mai multe tipuri de produse, principalul obiect de activitate este reprezentat de realizarea cupelor de sampanie ornate manual cu matase, snur textil, cristale Swarovski, saten, organza, strasuri etc.

La prima vedere, v-ati astepta la preturi mari ale produselor, dar costul unui set de doua cupe ornate manual porneste de la 35 lei (firma este neplatitoare de TVA), la care s-ar adauga cheltuielile cu transportul prin curier rapid (in jur de 20 de lei – 30 de lei, iar produsele va ajung acasa in circa 1 - 2 zile de la expediere).

Desi piata era inundata de firme, firmulite, persoane particulare care ofereau, spre exemplu, pahare ornate, calitatea lor era foarte slaba. Toate agentiile de nunti vand astfel de pahare festive, dar priviti-le doar si inchipuiti-va mireasa sorbind prima picatura de sampanie din ele. Erau folosite paharele de proasta calitate, cu sticla groasa, scunde, iar ornamentele erau in cele mai multe cazuri imense, disproportionat de mari si din materiale de proasta calitate.

O alta categorie de pahare de pe piata este reprezentata de paharele din import, la preturi..."de import", iar calitatea, chiar daca este de multe ori foarte buna, nu justifica totdeauna alegerea. Oricum, alegerea va apartine, nu dorim sa va influentam. Daca va plac produsele noastre, le alegeti, iar daca nu, o sa alegeti altele, asa cum e si normal.

Noi folosim doar pahare de cea mai buna calitate, din sticla, sticla suflata manual, cristal, cristal de Bohemia etc., iar procedeele de ornare sunt foarte diversificate. Produsele sunt personalizate pentru fiecare client in parte.

Desi la prima vedere ar parea ca astfel de produse ar fi foarte scumpe, pretul unui set de doua cupe de sampanie ornate manual porneste de la 35 lei, putand varia in functie de modelul si materialele alese de client. Am observat ca, desi la inceput cupele noastre de sampanie erau destinate mirilor si nasilor, o mare parte dintre clienti le cumparau pentru seri romantice, pentru aniversari de cuplu, drept cadouri, pentru Valentine's Day etc.

Vanzarea se face prin magazinele de profil, dar si prin internet, prin site-ul propriu, realizat de noi. Este vorba de www.sprevis.110mb.com. In prezent dorim sa extindem gama de produse cu o serie de oua realizate din lemn si ornate manual cu fir de matase, snur textil, cristale Swarovski etc. (similare cu ouale pentru Sfintele Pasti) precum si cu decoratiuni si podoabe pentru sarbatorile de iarna.

Cautam atat distribuitori pentru produsele pe care le executam, cat si parteneri de afaceri care produc ceva complementar (dar nu numai), pentru ca noi sa le distribuim produsele.

Contact: Farcas Maria, Sprevis SRL, Deva, tel. 0724.039.740, www.sprevis.110mb.com.

 

Prezentarea a fost adaugata de utilizatorul sprevis.

Nu ai votat inca. Media: 4.6 (15 voturi)

COMENTARII

Modificari importante

Ne-am mutat definitiv in Bucuresti si am cumparat un domeniu nou pentru site,

www.pahare-de-nunta.eu

Cu stima, Farcas Maria tel. 0724.039.740 / 0764.853.833 contact@pahare-de-nunta.eu

Accesorii de lux realizate manual pentru nunta, botez, petreceri si cadouri pe www.pahare-de-nunta.eu.