(1)Inceputuri


Imi este greu sa spun unde am inceput antreprenoriatul, dar stiu ca in copilarie taica-meu ma platea la pagina citita, am vandut pepeni, carti de joc si lantisoare suflate cu aur in clasa a doua, am inchiriat reviste cu Mickey Mouse (aveam colectia integrala) in clasa a patra, am vandut teme in clasa a saptea, am vandut bilete de bal in liceu.

 

In facultate am intrat plin de entuziasm, la 5 facultati, la buget. Am ales REI pentru ca ma visam diplomat, reprezentand tara peste mari si tari. M-au dezamagit. Am renuntat sa mai merg din al doilea semestru la altceva decat cursul de economie (culmea, era la ora 7 dimineata si eu nu sunt o persoana matinala). Imi place economia.

Am avut probleme cu treaba asta pentru ca in anul doi m-am trezit cu nu mai putin de 24 de restante. Da. 24. Trebuia sa iau douazeci in mai putin de 2 saptamani pentru a nu fi exmatriculat. M-am gandit eu ”Mihai, asta e serioasa”. Am pus mana pe carte si dupa o luna si jumatate de chinuri intelectuale si 2 - 3 examene pe zi, am luat 22.  In acele saptamani am invatat mai mult decat in toata facultatea. Am inteles multe concepte si am descoperit unele noi.

Din primul an m-am angajat desenand pentru o companie de software lucruri pentru site-ul lor. Eram atat de curios si fascinat de internet incat ma gandeam ca ii pacalesc cumva ca le folosesc internetul si calculatorul gratuit in fiecare zi (ba mai mult - imi dadeau si bani).

Nu aveam o problema sa lucrez pentru cineva, pana in momentul in care m-am gandit ca nu sunt potrivit pentru locul acela. Am trecut apoi printr-o agentie interactiva unde am creat departamentul de creatie. Am plecat dupa trei ani. Au fost ani frumosi in care m-am distrat, am invatat, am evoluat si am intalnit oameni noi.

In iarna lui 2006, in urma unor calatorii prin tara si afara, am inteles un lucru simplu. Noi, ca popor, suntem la fel de buni ca oricare altii. Am hotarat sa demonstrez si sa imi demonstrez acest lucru.

In februarie 2007, se nastea agentia MB Dragan. Adica eu, care acum nu mai aveam nici job si nici bani. B vine de la Bogdan. Nu eram sigur ca vor fi vreodata mai multi oameni in aceasta agentie, dar stiam ca voi face lucrurile altfel. Cu mai multa ambitie, teluri mai inalte, un sistem nou de impartire a profitului, o organizare noua a companiei si visul de a schimba lumea.

Plin de vise, fara bani, cu un credit pe calculator si cu incredere in faptul ca viata imi ofera o oportunitate si nu o povara, am inceput sa caut clienti, sa le spun altora de planurile mele, sa lucrez 15 - 18 ore pe zi si sa caut motive pentru a fi motivat si a doua zi, in pofida greutatilor.

Multe s-au schimbat, insa visul de a schimba lumea in mai bine a ramas. Din punctul meu de vedere, orice tanar, nu doar antreprenor, ar trebui sa paseasca in maturitate cu acest vis.


Mihai Dragan este fondatorul agentiei MB Dragan, agentie interactiva full service, cu birouri in Bucuresti, Craiova si Iasi. Puteti afla mai multe despre el citindu-i blogul, MyDaysOf.Com.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

 

Citeste aici articolele anterioare din "Jurnal de start-up".


Nu exista comentarii