Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1
• ONG-ul Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor este o organizatie cu 20 de ani de activitate, a carui obiectiv este includerea socio-profesionala a grupurilor vulnerabile. Expertiza in domeniu si spiritul antreprenorial al membrilor organizatiei s-au concretizat intr-un amplu proiect cu efecte pozitive asupra comunitatilor Moreni, Selaru, Manesti (judetul Dambovita) precum si ale membrilor acestora. Acesta isi propune sa faciliteze procesul de reintegrare socio-profesionala a consumatorilor recuperati de alcool si/sau droguri valorificand resursele existente in cadrul fiecarei comunitati, in cadrul unei fabrici de textile (Moreni), a unei fabrici de suc natural de mere (Manesti) sau a unei microintreprinderi de produse fabricate din plante medicinale (Selaru).
• Echipa de management formata din tinerii antreprenori Cristian Branea si Silviu Andrei Petran, are o bogata exprienta în domeniul proiectelor in sectorul non-profit, dar si in mediul privat. Ei sunt completati de o echipa creativa formata dintr-un expert in mediul non-profit, social marketing, web-design și fotografie (Alexandru Budurescu) si un arhitect si designer de interior (Bogdan Costea). Cei patru au gasit o idee de afacere sociala cu potential de export in designul, productia si comercializarea de obiecte premium de mobilier, decoratiuni interioare si corpuri de iluminat din lemn recuperat si reciclat pe care vor sa o lanseze in localitatile Manesti, judetul Dambovita si Bustuchin, judetul Gorj.
• Ana E. Ion urmareste extinderea activitatii intreprinderii individuale pe care o detine printr-o afacere sociala care consta in productia de brichete din rumegus si, in plan secundar, fabricarea din cherestea a unor casute din lemn, lambriuri, dusumele. Scopul organizatiei este sa asigure suplimentarea locurilor de munca pentru membrii comunitatii, preturi scazute pentru incalzirea locuintelor si mentinerea unor mestesuguri legate de prelucrarea lemnului in localitatea Manesti, judetul Dambovita.
• Lucian Stanciu s-a implicat de-a lungul timpului in mai multe activitati antreprenoriale si de voluntariat. Lucian isi doreste sa investeasca in comuna Independeta, judetul Galati, un sat tipic romanesc, intrucat il considera "Humulestiul” copilariei sale. El si-a propuns sa infiinteze un centru de colectare, prelucrare si tranformare a lanii, in vederea producerii de materiale izolatoare termice naturale de inalta performanta. Ideea sa ar conduce la crearea locurilor de munca in localitate, la valorificarea potentialului si resurselor locale, astfel incat, pe termen lung, Independenta ar putea deveni cel mai important centru de colectare, prelucrare si transformare a lanii.
• Andreea Urse a debutat ca antreprenor la varsta de 19 ani si a continuat sa se implice in mai multe proiecte. Andreea stie ca inainte sa ceara ceva, trebuie mai intai sa ofere. De aceea, vrea sa dezvolte o afacere sociala, prin care sa contribuie la dezvoltarea comunitatii, oferind locuri de munca si formare profesionala persoanelor care aparţin grupurilor defavorizate, si sa contribuie la starea de sanatate a consumatorilor, dar si la mediul inconjurator.
• Consortiul informal "Dezvoltare Durabila pentru Bustuchin” s-a constituit pentru a initia, elabora si implementa programe si proiecte destinate dezvoltarii durabile a comunei din judetul Gorj. Prin cumularea fortelor a opt ONG-uri, Consortiul are experienta vasta in initierea si managementul de proiecte in folosul comunitatii. Ei isi propun sa incurajeze incluziunea sociala prin munca si sa genereze venituri sustenabile prin oferirea de servicii deficitare pentru intrega comunitate. Prin proiectele de voluntariat si dezvoltare comunitara derulate in comunitate, Consortiul Bustuchin a contribuit la dezvoltarea locala prin cresterea spiritului civic, sprijinirea persoanelor aflate in dificultate si cresterea calitatii vietii cetatenilor acestei comune, misiune pe care isi propun sa o dezvolte si pe viitor.
• Radu Nita din Telega, judetul Prahova, are experienta profesionala in antreprenoriat, management general si project management, implicandu-se pe parcursul carierei si in diverse activitati de voluntariat. Radu isi doreste sa contribuie la cresterea nivelului de viata al locuitorilor din Telega, pe care ii descrie drept harnici, dar dezamagiti si resemnati cu situatia economica defavorabila. Isi doreste sa infiinteze o afacere sociala in Telega, pentru ca este locul copilariei si adolescentei sale si este dispus sa ofere fondurile si proprietatile personale in vederea atingerii scopului sau.
• Vlad Cristea din Boldesti-Scaeni, judetul Prahova, doreste sa-si foloseasca experienta de peste 20 de ani in functii de management in companii multinationale, pentru a dezvolta propria afacere sociala. Avand o proprietate in localitatea Seciu, Vlad a devenit foarte atasat de comunitate, identificandu-se cu oamenii, cu grijile, temerile si sperantele lor. Dorind sa contribuie la dezvoltarea comunitatii, el s-a implicat intr-un proiect de renovare a bisericii din localitate, prin obtinerea unei sponsorizari.
• Ilie Bogdan vrea sa infiinteze o afacere sociala in localitatea natala, Boldesti-Scaeni, judetul Prahova, intrucat este, dupa parerea sa, o comunitate puternica, dar fara directie. El a inceput sa investeasca in comunitate din pasiune, prin plantarea unei livezi cu pomi fructiferi. Pe viitor, Ilie vrea sa isi poata transforma si extinde pasiunea intr-o afacere sociala.
• Fundatia AGAPIS activeaza in domeniul afacerilor sociale, avand in judetul Salaj o unitate de procesare si ambalare a produselor apicole si fructelor uscate prin care sprijina producatorii locali. Fundatia isi propune extinderea activitatii de sprijin a micilor producatori in comuna Marca, judetul Salaj. Astfel, va crea mai multe locuri de munca pentru persoanele provenind din grupurile vulnerabile, va sprijini micii producatori agricoli si va sustine in continuare accesul la educatie pentru tinerii din mediul rural.
• Crucea Rosie din Focsani, judetul Vrancea, are misiunea de a determina o schimbare pe termen lung si sustenabila in cadrul comunitatilor locale unde recesiunea economica se resimte acut. Crucea Rosie are deja o afacere sociala funcționala - cantina sociala "Masa pe Roti", lansata in anul 2007. Prin intermediul ideii "Cuptorul de paine Burcioaia", Crucea Rosie isi propune sa extinda activitatea cu o linie de panificatie. Acesteia i se vor adauga puncte de desfacere si o mini-ceainarie care vor deservi initial colectivul de aproximativ 45 de copii ai gradinitei si scolii din Burcioaia. De asemenea, vor contribui la inlesnirea aprovizionarii localnicilor cu produse de panificatie traditionale la preturi accesibile si vor promova un stil de viata sanatos.
Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.
Publicat pe 04 Aprilie 2013 la ora 22.39