Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1
Din momentul inceperii activitatii, francizatii trebuie sa plateasca master francizorului un procent de 1,5% din valoarea fiecarei comenzi, perceputa ca taxa de marketing. Taxa pe care la randul sau master francizorul roman o plateste companiei mama.
Pretul final de vanzare este stabilit de fiecare francizat in parte, tinand cont insa de anumite linii directoare stabilite de master francizor.
Exclusivitatea teritoriala se negociaza cu fiecare candidat, inainte de semnarea contractului, si se poate acorda pe regiuni sau pe orase.
Contractul de franciza se incheie pe o perioada de cinci ani, cu posibilitatea de a fi reinnoit, caz in care francizatul va plati aceleasi taxe ca la inceput.
Exista si posibilitatea de a incheia contractul pe zece ani, platind aceleasi taxe, la intrare si la reinnoire, ca in situatia in care se semneaza pentru cinci ani.
Francizatii No Name Athens beneficiaza de suport si asistenta din partea master francizorului, atat inainte de lansarea afacerii, cat si pe toata perioada derularii contractului de franciza.
Afacerea No Name Athens
“Stilul No Name Athens este british-pop-indie, un stil care nu se regaseste prea usor in magazinele din Romania, decat sporadic la branduri super-premium”, explica Manuel Onofrei.
Colectiile (Primavara - Vara si Toamna - Iarna) sunt realizate in Grecia si cuprind atat articole vestimentare, cat si incaltaminte si accesorii, desi acestea din urma au o pondere foarte mica in oferta de produse.
Articolele No Name - Athens se adreseaza atat barbatilor, cat si femeilor. Este vorba de oameni activi, dinamici, cu varste incepand de la 18 ani.
“Politica de preturi din Romania este aceeasi cu cea din Grecia, pretul in lei exprima exact pretul in euro, diferenta dintre cele doua monede facand-o doar conversia”, precizeaza reprezentantul No Name Athens.
Potrivit propriilor estimari, raportat la piata locala, preturile No Name Athens se incadreaza in categoria medie.
Promovarea brandului pe piata romaneasca se realizeaza prin campanii de comunicare la nivel national, dar si prin organizarea de evenimente cu ocazia lansarii de noi colectii sau deschiderii de magazine.
Strategia de extindere
Pe langa acordarea de sub-francize, Manuel Onofrei are in plan sa deschida anul acesta inca doua magazine proprii, in Bucuresti. Investitia preconizata pentru cele doua unitati este de 500.000 de euro.
In ceea ce priveste amplasarea magazinelor, primele optiuni sunt reprezentate de proiectele comerciale aflate in stadiul de finalizare, cum ar fi Cotroceni Mall, Sun
Plaza sau Mall Cocor. Insa nu este exclusa extinderea retelei in centre comerciale deja existente, precum Baneasa Shopping City, Plaza Romania sau Bucuresti Mall.
Referitor la criza economica, directorul AMO Press Grup spune ca intreaga piata de retail a fost afectata.
“In acest context, principala prioritate ramane reducerea costurilor legate de chirii, ceea ce ar mai scadea din presiunile la care este supusa o afacere in domeniul fashion-retail in aceasta perioada”, completeaza Manuel Onofrei.
Strategia companiei vizeaza deschiderea a cate doua magazine prin investitii proprii, in fiecare an.
Investitia in primul magazin No Name Athens, s-a situat intre 200.000 de euro si 300.000 de euro, la o suprafata de 143 mp. Suma este planificata a fi recuperata intr-o perioada de inca sapte luni, din acest moment.
Pentru acest an, Manuel Onofrei estimeaza o cifra de afaceri de 180.000 de euro - 200.000 de euro pentru magazinul amplasat in Liberty Center. Rezultatele preconizate se situeaza sub cele asteptate in mod normal de la un magazin No Name Athens, principala cauza fiind reprezentata de traficul scazut inregistrat de centrul comercial in care este situat magazinul respectiv.
Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1
Redactor: Oana Caltea
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.
Publicat pe 10 Iulie 2009 la ora 00.28