Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

 

Magazinul trebuie sa aiba o suprafata de circa 30 mp si sa fie situat intr-o zona cu vad comercial - de preferat stradal, nu intr-un centru comercial.

Toate magazinele trebuie sa respecte design-ul stabilit de compania mama din Italia. In functie de schita spatiului, reprezentantii companiei se ocupa de realizarea planului de amenajare a unitatii.

Nu exista taxe pe parcursul afacerii, insa francizatii trebuie sa-si achizitioneze marfa prin master francizat.

Preturile sunt stabilite de cei din Italia si sunt aceleasi in toate magazinele Faire Dodo din lume.

In ceea ce priveste exclusivitatea teritoriala, aceasta se acorda in functie de puterea financiara a francizatului si de zona pe care acesta poate sa o acopere prin numarul de magazine pe care se angajeaza sa le deschida.

Contractul de franciza se semneaza pe o perioada de doi - trei ani.

Conceptul Faire Dodo
Pe langa raportul calitate-pret, in luarea deciziei de colaborare cu Faire Dodo a contat foarte mult si design-ul hainelor, care se aliniaza foarte bine tendintelor din moda”, precizeaza Raluca Onescu.

In afara de articole vestimentare pentru femei insarcinate, magazinele Faire Dodo mai comercializeaza si o gama restransa de incaltaminte si accesorii.

Articolele Faire Dodo sunt concepute si realizate de compania italiana. In decursul unui an, exista doua colectii principale (primavara-vara si toamna-iarna), care sunt completate de noi modele in fiecare luna, in functie de evolutia tendintelor din moda. Avantajul hainelor Faire Dodo consta in faptul ca pot fi purtate si dupa perioada de sarcina sau chiar de femei care nu sunt insarcinate, datorita unei croieli lejere.

Aproximativ 30% dintre clientele magazinului Faire Dodo din Bucuresti nu sunt femei insarcinate”, spune Raluca Onescu.

Promovarea s-a facut in diverse reviste de profil, la emisiuni dedicate copiilor si femeilor insarcinate. Insa, Raluca Onescu spune ca nicio campanie nu a avut rezultate in realitate (n. red. - fiecare clienta care vine pentru prima data in magazin este intrebata de unde a auzit de marca Faire Dodo). Ea spune ca mare parte dintre clientele noi vin in magazinul Faire Dodo din Bucuresti prin recomandari.

In principiu, clientele Faire Dodo din Romania se incadreaza in categoria de venituri de la mediu in sus.

Vorbim, in general, de doamne care tin pasul cu tendintele din moda si carora le place sa-si pastreze stilul vestimentar si in perioada de sarcina”, explica Raluca Onescu.

Afacerea Faire Dodo in Romania
Anul trecut, cifra de afaceri inregistrata de master francizatul roman a fost de circa 100.000 de euro, potrivit propriilor estimari.

Avand in vedere conditiile economice dificile, Raluca Onescu estimeaza pentru acest an o scadere cu 50% a vanzarilor, comparativ cu anul trecut.

Magazinul pilot este un succes. Asta este indiscutabil. Insa, anul acesta toate domeniile au fost afectate, asa ca este normal sa inregistram si noi o scadere”, mentioneaza Raluca Onescu.

Desi numarul clientelor nu s-a diminuat, anul acesta a scazut valoarea cosului de cumparaturi. Raluca Onescu spune ca, in conditii similare cu cele de anul trecut, vanzarile magazinului din Bucuresti ar fost de cateva ori mai mari in 2009.

Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1


DE RETINUT:
Domeniu de activitate:
Comertul cu articole vestimentare pentru femei insarcinate.
Investitia necesara: Aproximativ 40.000 de euro. Suma acopera valoarea stocului initial, la care se adauga mobilarea si decorarea magazinului.
Spatiul necesar: Magazinul trebuie sa aiba o suprafata de circa 30 mp si sa fie situat intr-o zona cu vad comercial - de preferat stradal, nu intr-un centru comercial.
Cifra de afaceri: Un magazin Fair Dodo poate ajunge la vanzari de pana la 10.000 de euro pe luna.
Orase vizate: Potrivit master francizatului, afacerea ar avea succes in orase precum Constanta si Cluj. De asemenea, franciza este disponibila inclusiv pentru Bucuresti.


Redactor: Oana Caltea

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.