Life after Work isi extinde terenul de joaca


La un an de la lansare, Life after Work, afacere dedicata timpului liber, se pregateste sa isi extinda terenul de joaca in afara Bucurestiului, in alte orase din Romania, dar si in afara tarii, in Austria.


"Anul acesta a fost in mod clar o crestere, chiar mult mai mult decat ne facusem planurile initial. Nu pot spune ca a fost ceea ce ne asteptam, pentru ca ne-am adaptat din mers la mediu", spune pentru startups.ro Elena Marineci, Product Mastermind la Life after Work. (Citeste aici mai multe despre conceptul afacerii si planurile initiale de dezvoltare)

Ea este partenera in aceasta afacere cu Horia Codrean. Ioana Molnar, cel de-al treilea partener cu care au inceput afacerea in 2009, a renuntat la acest statut, fiind  in prezent facilitator in cadrul Life after Work.

Alta schimbare fata de anul trecut este ca acum firma are trei linii de business.

"Un business line se adreseaza pietei de la serviciu, pentru ca ne-am dat seama ca daca facem evenimente doar pentru ce intampla dupa serviciu, energia este cumva intrerupta, deoarece construiesti lucruri care te energizeaza si care te hranesc dupa serviciu si, pana la urma, ai nevoie sa fii energizat toata viata. Avem un business line pe care l-am denumit family life, in care propunem activitati la care sa participe si oamenii mici (copii), alaturi de oameni mari. Al treilea business line este cel de baza, cu care am pornit Life after Work, in care organizam evenimente pentru dupa serviciu", mai spune Elena Marineci.

Modificarile au fost facute deoarece compania a primit solicitari din partea firmelor si parintiilor inscrisi in activitatile de tip Life after work, dar acestia din urma nu puteau veni la cursuri, pentru ca nu aveau cu cine sa isi lase copii.

Cele doua linii de business suplimentare au fost lansate la inceputul acestei veri.

"Fiecare funshop, playgorund este modificat in functie de audienta careia i se adreseaza. Am mai adaugat si produse noi, cum este jocul simturilor, la business-line-ul pentru family line, in care parintii si copiii trec printr-un proces in care exploreaza fiecare simt", adauga Elena Marineci.

Produsele de baza oferite de companie sunt funshop-urile si playground-urile (care au loc o singura data), personalizate insa in functie de publicul tinta. Funshop-ul de story telling, Urban Adventure si funshop-urile de improvizatie sunt cele mai solicitate activitati.  


Extinderea afacerii
Primul pas in extinderea companiei va fi in afara tarii, in Austria, unde Life after Work va fi  prezenta din primavara anului viitor.

"In Austria vad aceeasi echipa Life after Work care se extinde. De cand cu internetul si globalizarea, Pamantul devine plat. Acesta este sentimentul ca ne conectam cu oameni cu care avem credinte comune si cu care vrem sa facem lucruri asemanatoare si, pur si simplu, Life after Work este contextul si playground-ul ideal sa facem asta", spune Elena Marineci.

Dorinta de extindere internationala a venit in urma propunerilor facute de consultantii si trainerii straini pe care Elena i-a cunoscut la diverse evenimente.

"Ideea este sa descentralizam. Fiecare punct Life after Work sa aiba viata lui, pastrand niste principii si un know-how pe care le-am dobandit pana acum", mai spune Elena Marineci.

Astfel, in fiecare oras sau tara in care se va extinde, activitatile vor fi adaptate specificului local.

Reprezentantii companiei discuta si extinderea in Romania, cele mai avansate negocieri fiind pentru Brasov. De asemenea, exista discutii pentru Timisoara si Cluj.

"Nu putem vorbi de franciza in Romania. Va fi un fel de parteneriat. Va fi acelasi Life after Work, numai ca se va intampla si in alte orase", spune Elena Marineci.

Anul viitor, compania incearca sa se extinda si la mare si la munte, in perioada concediilor, prin evenimente care sa se defasoare o singura data, in special prin playground-uri si evenimente de tip Urban Adventure.

"Ideea este sa fie evenimente cat mai condensate. Daca este one time event, este mai simplu, inclusiv dintr-o perspectiva logistica. Daca esti in concediu, nu vrei sa stii ce faci peste patru - cinci zile", adauga Elena Marineci.

De asemenea, compania mai pregateste in primavara anului viitor si lansarea unui nou produs.


Cine sunt clientii
Cei care se inscriu la evenimente companiei sunt antreprenori si angajati din middle management, interesati de dezvoltarea personala. Exista insa si clienti corporate sau copii.

"Majoritatea clientilor ne devin prieteni, pentru ca odata ce au venit la un eveniment, vin si la altele. Pe de alta parte, e conectarea emotionala la noi, la cei care facem parte din echipa si la ceilalti oameni. Este o ocazie sa se mai intalneasca si ei, pentru ca se dezvolta pritenii. Chiar avem cativa clienti care au intrat in echipa Life after Work, pentru ca au rezonat foarte puternic cu ideea si cu activitatile pe care le avem si au vrut sa faca parte din povestea asta", mai spune Elena Marineci.  


Desfasurarea activitatii
Cele mai putine cereri din partea clientilor sunt in timpul verii, cand este sezonul concediilor. Din punct de vedere al preturilor, acestea au ramas in marja de anul trecut.

"Noi, ca strategie, am avut ideea de a reduce costurile logistice. Am mai facut niste investitii in logistica, astfel incat sa nu fie nevoie sa inchiriem sau sa platim de fiecare data. Ne-am dezvoltat si niste parteneriate in ceea ce priveste spatiile unde tinem evenimentele, ceea ce ne-a avantajat", adauga Elena Marineci.

Peste doi ani, compania planuieste sa investeasca in propriul spatiu, unde sa organizeze evenimentele.

Promovarea afacerii se face in special online, in acest sens, strategia fiind aceeasi ca in 2009 si avand la baza un buget de aproximativ 3.500 de euro.

Alta investitie facuta in cadrul companiei a fost extinderea echipei prin atragerea de noi angajati.

In prezent, firma are trei angajati, inclusiv cei doi actionari, dar are mai multi colaboratori din diferite domenii.  


DE RETINUT:
La un an de la inceperea activitatii, reprezentantii Life after work intentioneaza sa se extinda in strainatate si in marile orase din Romania.
Din vara acestui an, compania si-a mai adaugat doua linii de business (pentru familie si companii), pentru ca a primit astfel de solicitari.
Cele mai cerute activitati sunt funshop-ul de story telling, Urban Adventure si funshop-urile de improvizatie.
Clientii companiei sunt in general antreprenori si persoane din middle management.
Compania are trei angajati, inclusiv cei doi actionari, dar are mai multi colaboratori din diferite domenii.


Redactor: Alina Botezatu

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii