Limba engleza - o joaca de copii


Helen Doron Early English este o afacere bazata pe un set de cursuri de limba engleza pentru copii. Metodele de predare sunt interactive si distractive, astfel incat copiii sa invete usor aceasta limba, de la varste cat mai mici. Compania a acordat prima master franciza zonala pentru tara noastra anul trecut si cauta noi francizati.

 

Programul Helen Doron Early English (HDEE) a luat nastere in anul 1985, in Israel. Extinderea sub forma de franciza a inceput la scurt timp dupa initierea si dezvoltarea programului in tara de origine.

Astazi, programul este prezent in 32 de tari din intreaga lume, prin intermediul a  496 de Learning Centres (n.red. - centrele in care se desfasoara cursurile de limba engleza) si 50 de master francizati.

Primul si singurul contract de master franciza HDEE in Romania a fost semnat in septembrie 2008, pentru zona Transilvania. Acesta prevedea promovarea si dezvoltarea marcii Helen Doron si a programului Helen Doron Early English in 11 judete din centrul si vestul Romaniei - Sibiu, Cluj, Mures, Bistrita-Nasaud, Salaj, Alba, Hunedoara, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin.

In octombrie 2008, a fost deschis un centru de predare a limbii engleze in Sibiu, prin investitia master francizatului zonal. In acelasi timp, a mai fost deschis un centru in Satu Mare, pentru care a fost incheiat un contract de franciza simpla direct cu firma din Israel, neexistand inca un master francizat pentru aceasta zona.

In ceea ce priveste teritoriul meu de master francizat, sunt in discutii avansate cu mai multe persoane interesate sa deschida Learning Centres in zona mea. Orasele vizate sunt Oradea, Timisoara si Cluj-Napoca” , spune pentru startups.ro Cornel Barlea, detinatorul master francizei pentru zona Transilvania.

Intentia grupului Helen Doron este de a acoperi si restul teritoriului Romaniei prin vanzarea  altor trei - patru francize tip master, in paralel cu vanzarea de francize simple pentru deschiderea de noi Learning Centres in fiecare oras, potrivit lui Cornel Barlea.


Investitie. Rezultate
Preluarea unei francize simple Helen Doron presupune deschiderea unui Learning Centre intr-un teritoriu atribuit prin contractul de franciza.

Investitia initiala se ridica la aproximativ 7.500 de euro, din care circa trei sferturi reprezinta taxa de franciza, iar restul cheltuielile cu amenajarea spatiului pentru viitorul Learning Centre.

Investitia este relevanta pentru o unitate de 140 mp - suprafata considerata medie pentru un centru Helen Doron. Suma mentionata poate varia in functie de echipamentele pe care fiecare francizat le detine deja (computer, imprimanta etc) si de cat de departe vrea sa mearga cu amenajarea centrului.

Potrivit detinatorului master francizei pe zona Transilvania, recuperarea investitiei initiale depinde foarte mult de dinamica pe care o are fiecare Learning Centre si de ritmul propriu pe care si-l impune fiecare francizat.

Cred ca o perioada de maxim doi ani pentru recuperarea investitiei este o apreciere reala. Cert este insa faptul ca pe masura ce brandul Helen Doron Early English devine tot mai cunoscut si in Romania, durata de amortizare a investitiei scade considerabil”, adauga Cornel Barlea.

El mai spune ca, in medie, cifra de afaceri care poate fi inregistrata de un Learning Centre intr-un an se ridica la aproximativ 40.000 de euro.

Cifra poate fi influentata de amplasarea centrului, precum si de capacitatea francizantului de a promova si organiza cursurile de engleza pentru copii.

In ceea ce priveste investitia in preluarea unei master francize Helen Doron, aceasta se incadreaza intre 20.000 de euro si 30.000 de euro. Cornel Barlea spune ca suma variaza in functie de marimea zonei care ii este atribuita master francizatului si de investitia initiala pe care o va face in propriul Learning Centre.

Recuperarea investitiei depinde foarte mult de rapiditatea cu care  isi dezvolta zona. Poate fi vorba de o perioada de unu, doi sau trei ani. De obicei nu mai mult de trei ani“, adauga master francizatul pe zona Transilvania.


Obtinerea unei francize simple
Cei care aleg sa candideze la obtinerea unei francize simple, trebuie sa stapaneasca foarte bine limba engleza. Asta pentru ca, de-a lungul timpului, vor trebui sa participe la diverse seminarii si conferinte organizate de Helen Doron.

In ceea ce priveste experienta in business, nu exista criterii eliminatorii, deoarece francizatii beneficiaza de training in domeniul afacerilor si se bucura de suport din partea master francizatului pe toata durata desfasurarii activitatii.

Citeste continuarea articolului - pagina 2


DE RETINUT:
Domeniul de activitate: cursuri de limba engleza pentru copii
Investitie initiala: 7.500 de euro
Taxe pe parcursul afacerii: redevente trimestriale, calculate ca procent din cifra de afaceri, precum si alte doua taxe anuale fixe pentru marketing local si regional.
Cifra de afaceri: cifra de afaceri care poate fi inregistrata de un Learning Centre intr-un an se ridica la aproximativ 40.000 de euro
Orase vizate in prima faza: Oradea, Timisoara si Cluj-Napoca


Redactor: Oana Caltea

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii