Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1
Sunt si cazuri in care cei care opteaza pentru acest sistem de franciza au deja o afacere in domeniu, iar serviciile Computer Troubleshooters vin ca o completare sau o diversificare a ofertei existente. Asa cum sunt persoane care initial opereaza doar franciza Computer Troubleshooters, dupa care incep sa desfasoare si alte activitati care au legatura cu domeniul IT.
In situatia in care francizatul mai deruleaza si alte activitati in paralel cu operarea francizei Computer Troubleshooters, taxa de redeventa se aplica doar la veniturile obtinute din serviciile IT.
Pe langa instruirea initiala, francizatii beneficiaza pe toata perioada derularii afacerii si de consiliere tehnica, acces la forum tehnic, precum si la site-ul privat (n.red. - acest site reuneste toate materialele tehnice, operationale, publicitare si de marketing necesare desfasurarii activitatii).
Exclusivitatea teritoriala se stabileste in principiu la un numar de 100.000 locuitori si de 8.000 de companii pentru fiecare francizat. Exceptie face doar Capitala, unde exclusivitatea se acorda la nivel de sector.
Delimitarea se refera strict la derularea campaniilor de marketing direct catre clientii din zona atribuita. Cu alte cuvinte, francizatul se poate promova doar in zona atribuita prin contractul de franciza, insa poate deservi clienti din afara acestei zone, daca acestia le solicita serviciile in mod independent.
Perioada pentru care se semneaza contractul de franciza este de cinci ani, iar prelungirea se face cu acordul ambelor parti, fara a fi necesara plata unei noi taxe.
Cei care doresc sa candideze la obtinerea acestei francize trebuie sa aiba statut de persoane juridice sau de persoane fizice autorizate.
Afacerea
Narcis Costache spune ca, incepand cu jumatatea anului trecut si pana in prezent, portofoliul de clienti s-a mentinut la o proportie egala (50/50) intre companii si clientii individuali.
Promovarea afacerii pe piata romaneacsa se face atat pe plan national, prin campanii de marketing national care vizeaza toate canalele media, cat si pe plan local (presa, radio, televiziune locala).
Un alt prilej de promovare a fost cu ocazia organizarii Caravanei Computer Troubleshooters, care s-a derulat luna trecuta in noua orase din tara. In cadrul evenimentului, aproximativ 300 de vizitatori au beneficiat de asistenta IT gratuita pentru calculatoarele personale.
Contextul din piata
“In ciuda factorilor economici actuali, piata serviciilor de consultanta IT este in continua dezvoltare, serviciile profesionale fiind in crestere pe an ce trece. Conform raportului Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, piata serviciilor IT a inregistrat in 2008 o valoare de 261,16 milioane de euro, in crestere cu 16,8%, fata de 2007. Din total, piata de consultanta IT a avut o valoare de 33,11 milioane de euro, adica un plus de 19,9%, fata de 2007”, spune reprezentantul Computer Troubleshooters.
El mai spune ca estimarile pentru acest an arata ca vor fi inregistrate scaderi in domeniul vanzarilor de hardware, in timp ce piata de software va creste moderat si vor exista oportunitati pentru dezvoltarea serviciilor IT.
Una dintre cele mai putin afectate din acest domeniu va fi piata de consultanta IT. Potrivit lui Narcis Costache, datorita contributiei pe care o are la eficientizarea activitatii si a costurilor dintr-o firma, consultanta IT este necesara si pe timp de criza. Asta in conditiile in care se observa ca multe companii au inceput deja sa apeleze la serviciile de consultanta, preferand externalizarea departamentului IT.
In 2008, master francizatul Computer Troubleshooters pentru Romania a avut o cifra de afaceri de 550.000 de euro, inregistrand o crestere de 30%, fata de 2007. Pentru 2009, reprezentantii companiei estimeaza o cifra de 750.000 de euro.
Spre deosebire de alte francize, in acest caz, master francizatul roman se ocupa doar de administrarea si dezvoltarea retelei de francizati pe teritoriul tarii, prestarea serviciilor Computer Troubleshooters revenind doar in sarcina francizatilor.
Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1
DE RETINUT:
Domeniul de activitate: Servicii IT
Investitie initiala: 3.000 de euro + TVA, ca taxa de intrare in sistemul de franciza.
Taxe pe parcursul afacerii: Taxa de marketing de 100 de euro pe luna; Redeventa de 2% din cifra de afaceri pentru venituri de peste 10.000 de euro pe luna si redeventa fixa, de 240 de euro, pentru cifra de afaceri mai mica de 10.000 de euro pe luna.
Cifra de afaceri estimata: 7.000 de euro - 8.000 de euro pe luna.
Orase vizate pentru extinderea in franciza: Orasele cu peste 50.000 de locuitori (Brasov, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Iasi, Constanta etc.)
Redactor: Oana Caltea
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.
Publicat pe 23 August 2009 la ora 23.53