“Bine ati venit! Eu sunt Violeta si am gatit pentru voi.”
Astfel isi intampina clientii in fiecare zi Violeta Dinca, proprietara restaurantului Violeta’s Vintage Kitchen, locul unde mancarea sanatoasa, “ca pe vremea bunicii”, si atmosfera “slow living” reprezinta capitalul afacerii.
“Imi place sa gatesc dintotdeauna si, pentru ca optiunile de pe piata in ceea ce priveste alimentatia nu ma multumeau deloc, am inceput sa gatesc sanatos pentru copiii mei, am invatat ceea ce inseamna slow food. Am inceput sa fac tot felul de experimente, am inceput sa gatesc tot mai mult, mesele erau tot timpul pline, iar prietenii si familia mi-au spus, mai in gluma, mai in serios: deschide-ti un restaurant”, povesteste pentru startups.ro Violeta Dinca.
La finalul lui 2007, cu bani imprumutati si fara a avea experienta in domeniu, Violeta Dinca si-a deschis in centrul Bucurestiului propriul restaurant. Partener ii afacere ii este sotul, alaturi de care lucreaza timp de 14 - 16 ore pe zi.
“Am absolvit facultatea de limbi straine, specializarea romana-germana, obtinand ulterior o diploma de traducator autorizat in limbile franceza si germana. Am lucrat intr-o firma de transport international, apoi intr-o firma de logistica, parcurgand toate etapele, incepand de la secretariat, account manager pana la director logistic. Practic, nimic care sa indice directia din prezent”, spune ea.
Violeta a trecut la antreprenoriat cand si-a deschis o firma de traduceri autorizate, afacere care a functionat timp de trei ani. A renuntat ulterior la activitatea de traducator, pentru ca “desi era relativ simpla si placuta, nu producea mari satisfactii. Nu era nicidecum o activitate in care sa pot investi pasiune”, marturiseste Violeta.
Fara concurenta
Desi avea ceva experienta ca antreprenor, Violeta nu a fost scutita de teama inceputului, de aceasta data fiind vorba de un domeniu complet nou, diferit de ceea ce facuse pana atunci.
“Una este sa gatesti cu placere acasa, alta este sa iti deschizi un resturant, aveam temeri absolut justificate, dar entuziasmul a fost mare, la fel si sustinerea din partea sotului”, povesteste Violeta Dinca.
Un avantaj a fost faptul ca nu exista un restaurant de acest profil, desi piata restaurantelor este aglomerata.
“M-am gandit ca in Bucuresti este loc destul pentru cineva care vrea sa gateasca sanatos. Nu am facut o cercetare foarte aprofundata cu privire la ce anume se intampla in restaurante, pentru ca mi-am dat seama in foarte scurt timp ca ceea ce vreau eu sa fac nu mai face nimeni”, spune Violeta.
Pe scurt, ea voia sa infiinteze un restuarant mic, pe care sa il poata administra personal, si in care sa poata servi clientilor mancare de calitate, facuta din ingrediente proaspete, fara conservanti, fara aditivi, fara produse congelate, “fara sa folosesc in mancare ceva ce n-as manca eu sau copiii mei”.
Citeste continuarea articolului - pagina 2
Redactor: Lidia Ionita
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.