Trigwee.com - retea sociala pentru creatorii de visuri


Zazazoo.ro a fost lansat in urma cu doi ani de Catalina Rusu, drept un magazin online destinat femeilor. Intre timp, acesta s-a dezvoltat ca o comunitate online pentru femei iar in proiect au devenit parteneri si Octav Druta si Vlad Stan. Luna aceasta, Zazazoo.ro si-a schimbat numele in Trigwee.com si a fost relansat ca o retea sociala de visuri.

 

Alaturi de CaptainGo.com, 2Parale.ro si starada32.ro, Zazazoo.ro face parte din prima serie de proiecte finantate de Seed Money in toamna anului trecut. Valoarea investitiei nu a fost facuta publica, dar Vlad Stan, unul dintre fondatorii Seed Money, a spus ca se incadreaza in strategia fondului (intre 10.000 de euro si 50.000 de euro pentru maxim 20% din afacere).

Banii obtinuti urmau sa fie folositi pentru dezvoltarea noii versiuni a platformei - o comunitate in care utilizatorii sa vorbeasca despre ce vor sa faca in viitor, nu despre trecut.

In general, in cadrul retelelor de socializare discutiile sunt legate de ceea ce au facut utilizatorii in trecut, de exemplu, comentand o fotografie. Noi vrem sa construim un sistem care sa ii ajute sa vorbeasca despre viitor - nu sa discute despre ce job au acum, ci despre ce post isi doresc”, spunea anul trecut pentru startups.ro Octav Druta.

Lansat in versiune beta la inceputul acestei luni, Trigwee.com este o comunitate in care oamenii pasionati isi contureaza viitorul.

Noi le oferim instrumente cu ajutorul carora ei pot crea reprezentari vizuale ale visurilor lor in diferite contexte. Visurile lor pot fi vizualizate intr-o succesiune cronologica iar aceasta ii inspira mai departe pe alti oameni sa viseze”, explica acum Octav Druta.


Conceptul
Catalina Rusu spune ca Trigwee.com s-a nascut prin completarea conceptului Zazazoo.ro - nu sunt entitati distincte, ci unul a evoluat natural din celalalt. De aceea, in noua platforma se regasesc nu numai elemente de forma sau vizual din vechiul proiect, cum sunt muzele sau paleta cromatica, dar si elemente de fond, precum filosofia ce sta la baza produsului. De altfel, ea spune ca noua versiune nu reprezinta o schimbare a conceptului initial Zazazoo.ro.

Am spus dintotdeauna, inca din momentul in care am lansat, pe 8 martie 2008, Zazazoo.ro  ca si comunitate, ca aceasta este in proces de dezvoltare conceptuala si tehnica”, adauga Catalina Rusu.

Insa, pentru ca noua abordare nu se mai potrivea cu numele proiectului, s-a decis schimbarea acestuia in Trigwee (de la cuvintele din limba engleza “trigger” si “within” - “a declansa din interior”) iar platforma a devenit .com, pentru ca si targetul s-a transformat intr-unul international.

Promovarea pe plan international va fi facuta chiar de fondatorii proiectului.

Vom calatori foarte mult. Targetam creatorii de visuri, pe ei ne propunem sa-i identificam si sa le vorbim despre produsul nostru”, spune Catalina Rusu.


Targetul
Octav Druta spune ca, spre deosebire de alte retele sociale, Trigwee.com se focuseaza pe visuri ca idei generate de contextele in care se afla oamenii la un moment dat.

Credem ca visurile cuiva si ideile generate de anumite contexte sunt in stransa legatura cu paradigmele prin care acesta vede lucrurile. Astfel incat, adaugand visuri in mod continuu, ajungi sa te cunosti mai bine, ajungi sa te intrebi de ce iti doresti anumite lucruri si, intr-un final, sa visezi in mod constient”, explica Octav Druta.

Scopul utilizatorilor acestei retele va fi sa isi creeze visuri, sa le comunice si sa ii inspire pe ceilalti cu visurile lor, astfel incat sa-i ajute pe altii sau sa fie ajutati sa le aduca la indeplinire. Nu se vor inscrie aici doar pentru a cunoaste oameni. Astfel, ca si target, Catalina Rusu spune ca dorinta este ca Trigwee.com sa reuneasca oameni care fascineaza prin puterea lor de a inspira oameni prin visurile lor.

Ii vrem pe creatorii de visuri, pe de o parte, si pe cei care sunt inspirati de visurile acestora pe de alta parte. Cele doua roluri pot fi jucate de una si aceeasi persoana simultan”, explica ea.


Dezvoltarea
Deocamdata, Trigwee.com functioneaza in private beta, echipa concentrandu-se pe imbunatatirea tehnica a produsului.

In doi-trei ani ne-ar placea ca Trigwee.com sa insemne locul in care iti lasi toate rolurile deoparte si devii arhitectul, constient si responsabil al propriului viitor”, adauga Catalina Rusu.

In ceea ce priveste modelul de business, Octav Druta spune ca au fost schitate cateva posibile strategii, insa nu a fost inca aleasa o varianta finala, acum focusul fiind pe produs. Insa, pana la sfarsitul acestui an, fondatorii proiectului isi propun ca in tarile cu cel mai mare consum de internet sa se stie ca Trigwee.com este comunitatea oamenilor care inspira prin visurile lor.

In afara de cei trei parteneri mentionati, in dezvoltarea Trigwee.com este implicata si echipa de programare a Sinapticode.


Cristina Alexandru

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii