Credite fara avans pentru investitii imobiliare


Din prima decada a lunii ianuarie, Banca Comerciala Romana (BCR) acorda trei variante de credite fara avans pentru investitii imobiliare – acestea difera in functie de nivelul avansului

Prima varianta de creditare are avans zero si o dobanda cu 0,4 p.p. mai mare decat dobanda standard practicata in mod curent de banca la imprumuturi de acest gen. Clientii trebuie sa fie rezidenti in Romania si sa aiba un istoric de plata bun. Creditul cu destinatie de achizitionare imobile sau terenuri intravilane nu poate depasi 300.000 de euro pentru o perioada de maximum 25 de ani.

A doua varianta de creditare are un avans de minimum 5% si o dobanda cu 0,2 p.p. mai mare decat dobanda standard practicata in mod curent de banca la imprumuturi de acest gen. Clientii trebuie sa fie rezidenti in Romania si sa aiba un istoric de plata bun. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 400.000 de euro pentru o perioada de pana la 30 de ani.

A treia varianta de creditare are un avans de minimum 25% si dobanda standard practicata de banca in mod curent la imprumuturi de acest gen. Clientii care opteaza pentru aceasta varianta pot fi atat rezidenti cat si nerezidenti si nu au prevazuta o suma maxima ce poate fi imprumutata. Perioada pentru care se acorda imprumutul este de 30 ani. Destinatia imprumutului o reprezinta pe langa achizitionarea de imobile sau de terenuri intravilane si construirea de imobile.

Garantia la creditele de investitii imobiliare reprezinta ipoteca asupra imobilului care face obiectul creditului si/sau asupra unui alt imobil, precum si, daca este cazul, ipoteca asupra bunului viitor la constructia de catre clientii BCR a viitoarelor locuinte.

BCR renunta la acoperirea cu garantii a creditului imobiliar in proportie de 133% si stabileste urmatoarele: in cazul creditelor de consum gradul de acoperire cu garantii poate varia intre zero si 100% iar in cazul imprumuturilor pentru investitii imobiliare, minimul acceptat de banca este de 100%.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii