Fluturele din palma lui Gandhi
Autor: Mihai Stanescu
Anul aparitiei: 2011
Cui se adreseaza: atat practicienilor schimbarii (coach, consultanti, terapeuti, medici, lucratori sociali, educatori etc.), cat si taberei opuse (organizatiilor in curs de schimbare, managerilor, antreprenorilor).
Cartea porneste de la metafora bataii de aripi care poate determina un uragan intr-o alta parte a lumii - sau ceea ce este cunoscut drept “efectul fluturelui” in fizica cuantica, dar face referire si la vorbele lui Gandhi - “Trebuie sa fim schimbarea pe care dorim sa o vedem in lume”, vorbe care au transformat o intreaga natiune.
“Fluturele din palma lui Gandhi” are drept subiect transformarea, atat individuala, cat si in organizatii, transformare care afecteaza in mod decisiv orice structura care evolueaza.
Cartea contine si o lectie deosebit de importanta pentru antreprenori. Anume ca, pentru a efectua o schimbare, ne cream de regula o strategie care presupune un efort linear, desi traim intr-un mediu alcatuit din ce in ce mai mult din sisteme lineare. Astfel, nu luam in seama intamplarile neprevazute, iar viziunea si planificarea devin insuficiente. Planificarea devine eficienta numai atunci cand intelegem faptul ca schimbarea este singura constanta in viata.
Fiecare capitol cuprinde cate un exemplu din practica de coaching a autorului, pentru a ilustra teoria prezentata.
La sfarsitul cartii exista si doua anexe care contin harti practice, semnate de Robert Gass, psiholog clinician si consultant international in schimbare organizationala. Hartile ilustreaza atat schimbarea individuala, cat si cea organizationala, si sunt destinate celor care isi propun sa provoace si sa gestioneze un proces de schimbare transformativa.
Despre autor: Mihai Stanescu este fondatorul companiei RoCoach, prima companie care furnizeaza servicii exclusive de coaching in Romania. In aceasta calitate are la activ peste 3.500 de ore de Executive & Business coaching, livrate catre clienti individuali, catre grupuri de oameni de afaceri si echipe de manageri.
In 2007 a primit prima distinctie “Coach Of The Year”, ca recunoastere atat a contributiei in cresterea notorietatii coaching-ului in Romania, cat si a rezultatelor activitatii de coaching cu clientii sai.
Mihai Stanescu a absolvit Facultatea de Psihologie cu specializarea in Psihologie Organizationala, urmand apoi Master-ul in Antropologie si Dezvoltare Comunitara (SNSPA). In paralel a participat la diverse cursuri si formari in domeniile: coaching, mentoring, dezvoltare organizationala, consiliere organizationala, strategic change management.
E-book-ul poate fi descarcat gratuit de aici.
Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.
Publicat pe 04 Octombrie 2011 la ora 20.51