(3) Jurnal din Silicon Valley


Dupa o lunga experienta in mai multe start-up-uri locale si inspirat de alti antreprenori care au facut deja pasul de a adresa o piata globala, am decis ca e musai sa vedem cum stau lucrurile aici, in Silicon Valley.

 

Problemele pe care le-am intampinat in Romania erau:
•  Mediul online este super competitiv insa lipisit de un sistem care sa promoveze si sa sustina inovatia si creativitatea.
•  Piata pe care o adresam este prea mica si nu permite unui jucator nou sa intre si sa genereze suficient de repede venituri.
•  Sunt foarte putine alternative atunci cand te gandesti cum sa ridici bani de la investitori.


Pentru ca acum mai bine de un an am inceput un proiect local care mai tarziu a devenit international, si ma refer aici la trigwee.com, am simtit pe pielea mea toate aceste probleme si acesta e motivul principal pentru care astazi sunt in Silicon Valley.

Recomandarea mea pentru antreprenorii din Romania care se lupta inca cu problemele mentionate de mine, este sa se gandeasca serios sa abordeze piata globala, pentru ca aici exista o nevoie incredibil de mare de talente si de oameni valorosi care sa dezvolte proiecte globale.

Daca sunteti programatori sau designeri extraordinari si nu stiti de unde sau cum sa o apucati pe acest drum, va asigur ca eu si toti ceilalti care am facut deja cativa pasi in directia aceasta suntem deschisi sa ne impartasim toate experientele, cunostintele si relatiile pe care le avem.

Acum cand am vazut cum functioneaza lucrurile aici, va pot spune ca Bucharest Hubb este singura solutie in acest moment pentru cai care au astfel de ambitii sau proiecte, si asa cum ziceam, eforturile mele se vor indrepta catre dezvoltarea acestui centru in care creativitatea si inovatia vor fi apreciate si unde oricine are skill-urile potrivite si pasiunea necesara va putea gasi informatiile si relatiile de care are nevoie ca sa poata dezvolta proiecte globale.

Sunt bucuros pentru ca exista aici initiative de a incuraja toate hubb-urile din lume si de a crea o structura de legatura intre ele. De aceea, ii invit pe cei mai curajosi sa faca si ei parte din aceasta retea globala  a inovatiei. O data intrat, accesul la informatie si la sprijin iti este garantat.

Suntem in discutii sa cream o prima legatura intre Bucharest Hubb si Plugandplaytechcenter.com pentru ca cele mai valoroase proiecte sa acceada direct la programul lor de accelerare.

De asemenea, am discutat cu mai multi antreprenori de succes si specialisti in diferite domenii, care si-au aratat interesul de a transfera cunostintele lor in workshopuri pe care sa le organizam la Bucharest Hubb atunci cand ne viziteaza tara sau prin webinarii online.

Ca sa intelegeti potentialul imens pe care il are Romania, va pot spune ca intr-o prezentare la Standford despre piata est-europeana, vorbitorii care nu erau de origine romana au apreciat Romania ca fiind una dintre cele mai dezvoltate si mai valoroase piete de inteligenta tehnologica.

Ca toate lucrurile astea sa poata reusi e necesar  sa cream o miscare care sa sustina si sa ajute antreprenorii, programatorii sau designerii care isi doresc sa faca o diferenta in viata lor si a celorlalti.

Cine doreste sa se implice in orice fel ma poate contacta la vlad[at]seedmoney.ro

 

Vlad Stan - antreprenor de peste 9 ani in online. Detalii pe vladstan.com.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

Citeste aici  alte articole din "Jurnal de start-up".


Nu exista comentarii