Cifra de afaceri inregistrata de Riff Holding International in Romania a fost de 1.427.461 de euro, pe intreg anul 2008.
Comparativ cu perioada similara a anului trecut, in primele sase luni ale acestui an grupul a inregistrat o crestere cu 170,83% a profitului, se arata in comunicatul de presa.
Cresterea inregistrata in prima parte a lui 2009 s-a datorat atat cresterii cu 52,04% a activitatilor din zona serviciilor financiare, cat si aportului semnificativ al noii afaceri din domeniul avocaturii, prin parteneriatul cu SCA Deli & Asociatii.
Anul trecut, afacerile Grupului Riff in Romania au scazut cu 41%, comparativ cu 2007.
Scaderea din 2008 s-a datorat, pe de o parte, reducerii cu 45% a cifrei de afaceri din marketing si publicitate, precum si vanzarii, pe 15 septembrie 2008, a unitatii de printing. Pe de alta parte, s-a redus focusul pe serviciile de consultanta de management.
"Surmontarea au realizat-o serviciile financiare, care au inregistrat o crestere obisnuita in ultimii ani, de 36,72%, dovedind ca focusul pe serviciile traditionale in perioada de criza a avut rezultate pozitive”, precizeaza Marius Stancescu, Presedinte Riff Holding International.
Potrivit oficialilor grupului, Riff Holding International (RHI) este companie de sine statatoare, care functioneaza in sistem holding informal, deoarece, in Romania, nu exista o legislatie specifica. In acest sens, RHI asigura servicii tuturor entitatilor de grup, legate de asigurarea infrastructurii tehnice si informationale de operare, management, marketing si comunicare, dezvoltare si nu numai.
Pentru aceste servicii, fiecare companie distribuie catre RHI intre 33,34% si 45% din cifra de afaceri, pe anumite criterii legate de administrarea valorilor adaugate.
Separat de aceste incasari, RHI mai realizeaza venituri din servicii prestate direct catre un portofoliu restrans de clienti, care reprezinta mai putin de 20% din cifra de afaceri anuala.
Scaderea volumului de afaceri a RHI in 2008, fata de 2007, are la baza si o decizie a Consiliului de Administratie, prin care s-a agreat ideea de a se diminua bugetul RHI, in beneficiul unor excedente bugetare la nivelul fiecarei entitati din grup, in special pentru a depasi eventuale probleme de natura financiara.
Astfel ca, in mai multe companii (contabilitate, consultanta juridica, evaluari de risc profesional si protectia muncii), procentul alocat RHI a fost intre 0 si 15%, fapt ce a generat o reducere a indicatorilor RHI cu aproape 50%.
Presedintele RHI mai spune ca a fost infiintat Riff Insolvency, care va opera incepand cu 1 septembrie anul acesta. De asemenea, Riff a incheiat acorduri de consultanta si lobby in domeniul energetic, incercand sa devina un important intermediar in tranzactii cu energie electrica, gaze naturale, combustibili si produse derivate din petrol.
Grupul a avansat deja cinci proiecte pe zona de atragere de venituri operationale la CN Posta Romana si pregateste: un proiect informatic pentru Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si pentru Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale; un proiect informatic pentru Ministerul Sanatatii si pentru unitati spitalicesti publice sau private; un proiect in domeniul ecologizarii si procesarii reziduurilor menajere.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.