Sindromul masculului alfa
Autori: Kate Ludeman & Eddie Erlandson

Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2009
Titlu original:Alpha Male Syndrome


Cui se adreseaza:
liderilor

Lumea afacerilor este habitatul natural al masculilor alfa. Fie ca sunt legende vii care conduc organizatii gigantice, fie directorii unor firme putin cunoscute sau ai unor departamente, acesti indivizi energici si agresivi sunt porniti sa obtina rezultate sau sa se confrunte cu incercari pe care altii le considera intimidante.

Cei echilibrati, care reusesc sa-si controleze fortele, sunt stimati de colegi, venerati de angajati si iubiti pe Wall Street. Insa altii sunt adevarate amenintari pentru organizatiile lor. Inspira frica si resentimente mai degraba decat incredere si respect, determinand adesea probleme costisitoare pentru companiile pe care le conduc.

In “Sindromul masculului alfa”, Kate Ludeman si Eddie Erlandson descriu dinamica acestui fenomen si identifica patru tipuri principale de personalitati: comandantul, vizionarul, strategul si executantul. Utilizand o serie de exercitii, teste si autoevaluari, autorii invata toate tipurile de personalitati alfa cum sa beneficieze de pe urma fortelor lor unice si esentiale, renuntand la comportamentele nocive si antiproductive.

Acesti indivizi puternici reprezinta o adevarata resursa naturala. Intelegandu-si carentele si facand corectiile de comportament necesare, ei se pot transforma, ajungand sa-si imbunatateasca performantele si sa conduca intr-un mod intelept. Totodata, cei care lucreaza impreuna cu sau pentru astfel de personalitati pot descoperi modalitatea de a le canaliza geniul pe fagasul colaborarii eficiente, bucurandu-se de avantajele care decurg din acest proces.

Despre autori:
Kate Ludeman si Eddie Erlandson sunt casatoriti si locuiesc si lucreaza in Austin, Texas. Compania lor, Worth Ethic, ofera coaching individual pentru persoanele cu functii executive, un program de grup pentru managerii care doresc sa fie lideri mai eficienti si pregatesc instructori care lucreaza cu oameni de tip alfa.

Kate Ludeman a lucrat cu aproximativ o mie de directori executivi si cu manageri de pe toate continentele apartinand unor domenii diferite: de la tehnologia de varf la industria farmaceutica sau a bunurilor de consum. Fiind specializata atat in coachingul din domeniile tehnice, cat si in psihologie, are o abordare unica in a ajuta liderii sa-si optimizeze performantele prin combinarea abilitatilor analitice cu inteligenta emotionala.

Fosta vicepresedinta a departamentului de resurse umane dintr-o companie de inalta tehnologie din Silicon Valley, Kate Ludeman a tinut nenumarate conferinte despre lumea afacerilor, a aparut in peste o suta de emisiuni de televiziune si de radio si a fost gazda unor programe afiliate ABC in Dallas si San Francisco.

Eddie Erlandson invata personalul executiv cum sa-si schimbe obiceiurile ineficiente de a conduce pentru a obtine un mai mare impact personal, profesional si organizational. A lucrat cu echipe guvernamentale de executivi sau din sfera academica, precum si intr-o varietate de alte domenii: tehnologie de varf, industria farmaceutica, spitale, servicii sau sporturi profesioniste.

Pretul cartii la editura: 25 lei

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.