Startup Days (1 - 3 octombrie 2010)

Evenimentul, organizat de Cristian Teichner, Alexandru Bleau, Cristina Putan, Oltea Zambori si Dan-Lucian Stefancu, un grup de profesionisti timisoreni, va avea loc in perioada 1 - 3 octombrie, la Valiug, in apropiere de Timisoara.

Startup Days este un proiect realizat cu scopul de a incuraja initiativele tinerilor antreprenori din mediul online romanesc. Evenimentul vrea sa demonstreze ca o idee originala, implementata cu ajutorul unor specialisti care dezvolta proiecte online, se poate concretiza intr-un business real, in 56 de ore de munca efectiva.

In prima faza, vor fi organizate patru sesiuni de pitching in fiecare din orasele Oradea (28 august), Sibiu (4 septembrie), Cluj (11 septembrie) si Timisoara (18  septembrie).

La aceste sesiuni sunt asteptati antreprenori din orasul in care este organizat pitching-ul sau din orase invecinate. Pentru a participa la oricare din sesiunile de pitching, antreprenorii trebuie sa propuna o idee si sa o inscrie pe site-ul evenimentului.

Inscrierile sunt deschise inclusiv pentru specialisti in programare, web design, UI si UX design, economisti, marketeri, oameni de comunicare, SEO, sales.

In momentul in care antreprenorii vor introduce propunerea de proiect, vor fi nevoiti sa selecteze si o echipa de forma 6+1 (sase specialisti + un  om care a propus ideea). Selectia se va face doar dintre specilalistii deja inscrisi pe site. De aceea, pentru a putea face parte dintr-o echipa, un specialist trebuie sa fie intai inscris pe site-ul evenimentului.

Doar trei dintre proiecte, cele care vor cumula cel mai mare punctaj, vor fi selectate pentru participarea la evenimentul final din octombrie.

Cele trei echipe finaliste vor primi sprijin si consultanta in implementarea proiectelor din partea a trei mentori alesi din domenii diferite.

Participantii la eveniment vor primi o serie de premii din partea sponsorilor si partenerilor evenimentului, cel mai semnificativ fiind cel oferit de Seed Money - o finantare in valoare de pana la 20.000 euro pentru proiectul cu cele mai bune rezultate obtinute la eveniment.

Atat participarea la sesiunile de pitching, cat si participarea la evenimentul final sunt gratuite.

Mai multe informatii pot fi gasite aici.