24% din firmele romanesti de top sunt preocupate de raportarea responsabilitatii corporative


Conform KPMG, spre deosebire de multinationalele prezente in Romania, societatile cu capital integral romanesc sunt mai putin interesate de raportarea informatiilor cu caracter non-financiar.

Datele se regasesc in sondajul realizat de KPMG International privind Raportarea asupra Responsabilitatii Corporative (CR), se arata in comunicatul de presa. Pe langa cele mai mari 250 de corporatii din lume, studiul a inclus si cele mai mari 100 de companii in functie de cifra de afaceri (N100), din 22 de tari, inclusiv Romania.

Desi numara doar opt societati in cadrul N100 Romania, companiile romanesti din domeniile electronic & calculatoare si utilitati se situeaza pe primul loc la raportarea CR.

Urmatoarele pozitii sunt adjudecate cu procente semnificative de sectoarele: metale si alte prelucrari, industria alimentara si a bauturilor, comunicare & media, constructii si materiale de constructii, industria chimca, comert, petrol & gaze.

Acest sondaj a subliniat diferenta intre multinationalele ce opereaza in tara noastra, care sunt mai active în ceea ce priveste raportarea CR şi societatile cu capital integral românesc care arata un interes mai scazut asupra acestui subiect. Acesta ar putea fi rezultatul faptului ca România nu are înca uzanta prezentarii voluntare a informatiilor care nu au caracter financiar”, spune Serban Toader, Senior Partner la KPMG Romania.

La nivelul celor 22 de tari analizate, 45% dintre companii intocmesc rapoarte de CR, insa cu diferente mari de la o tara la alta. Astfel, in Japonia si Marea Britanie 90% dintre firme intocmesc astfel de rapoarte, pe cand in Mexic si Republica Ceha mai putin de 20% fac acest lucru.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii