Advent a preluat 80% din Centrul Medical Unirea (CMU)


In urma tranzactiei, fondul de investitii 3i, care detinea 49% din titluri, a iesit din actionariatul Centrului Medical Unirea.

Restul de 20% din actiuni vor fi detinute de medicul Wargha Enayati, care, pana la momentul incheierii tranzactiei, a detinut pachetul majoritar de 51%, se arata in comunicatul de presa.

CMU a inceput procesul de alegere a unui investitor in urma cu cinci luni, cand  au intrat in cursa 12 investitori interesati de tranzactie. Ulterior, au fost selectati opt dintre ei care au intrat pe lista preliminara. In final, dintre cei doi intrati pe lista scurta, a fost ales investitorul cu cea mai buna expertiza pe piata romaneasca care sa permita si cea mai ampla dezvoltare pe piata serviciilor medicale din Romania, potrivit reprezentantilor CMU.

Anii urmatori vor insemna pentru noi implementarea unui plan de dezvoltare si extindere fara precendent, atat pentru CMU, cat si pentru piata serviciilor medicale din Romania. Bugetul de investitii de 30 de milioane de euro pe care il alocam, se va regasi, in primul rand, in deschiderea primului spital greenfield specializat pe chirurgie din Bucuresti - o investitie de 12 milioane de euro, dar si intr-o serie de proiecte importante pe care le avem in plan pentru perioada 2010-2011”, spune dr. Wargha Enayati, director general Centrul Medical Unirea.

Conducerea companiei este direct interesata de extinderea pe orizontala, in special in investitii de tip greenfield, dupa cum a mai adaugat Wargha Enayati.

Investitiile ulterioare vor fi finantate din surse proprii, ca si pana acum, dar si din imprumuturi si din fonduri puse la dispozitie de investitorii CMU.

“CMU reprezinta pentru noi o platforma solida pentru extindere la nivel national in cadrul pietei serviciilor medicale private. Vom continua sa sustinem planurile de dezvoltare ale fondatorului CMU, dr. Wargha Enayati, si ale echipei sale de management, in directia cresterii puternice pe segmentul serviciilor medicale ambulatorii si spitalicesti”, spune Emma Popa-Radu, managing director la Advent International.

Centrul Medical Unirea a inregistrat in 2009 o crestere de 72% a cifrei de afaceri, atingand o valoare de 69,5 milioane de lei.

In acest moment, CMU isi desfasoara activitatea in 11 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, opt policlinici proprii in tara si colaboreaza cu circa 130 de clinici partenere in tara.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii