Advent lanseaza un nou fond de private equity


Fondul are o valoare de 1 miliard de euro si este destinat investitiilor in companiile din Europa Centrala si de Est.

Patru dintre cei mai mari investitori in fondul ACEE IV sunt GIC Special Investments, AlpInvest Partners, California State Teachers' Retirement System si BERD.

Ca si in cazul fondurilor ACEE precedente, pentru afacerile de mai mare anvergura, echipele locale pot folosi, pentru companiile in care investesc, un capital aditional furnizat de fondurile globale administrate de Advent. Cel mai recent fond global este GPE VI, lansat cu putin timp in urma si avand o dimensiune de 6,6 miliarde de euro.

"De-a lungul timpului, in Romania am avut o lunga serie de investitii de succes si vedem in continuare multe companii pe care credem ca le putem ajuta sa devina lideri nationali sau regionali, precum si un numar de antreprenori din ce in ce mai mare. In companiile in care investim contribuim cu experienta pe care am acumulat-o in aceasta regiune, dar si cu cea acumulata de reteaua globala a Advent in 15 tari", spune Emma Popa-Radu, Managing Director al biroului Advent International din Bucuresti.

Advent International a fost unul dintre pionierii investitiilor de tip private equity in Europa Centrala si de Est, lansand primul sau fond dedicat regiunii in anul 1994. Pana in prezent, Advent a finantat 35 de companii din Romania, Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Turcia.

In ultimii trei ani, Advent a investit in opt companii din cinci tari Central-Europene. Printre acestea se numara dufa Deutek, producator autohton de vopsele decorative, LaborMed Pharma, producator si distribuitor de medicamente generice si Ceramica Iasi, producator de top din industria blocurilor ceramice si tiglei.

De asemenea, Advent a iesit in totalitate sau partial din sapte investitii, printre care Compania Nationala de Telecomunicatii din Bulgaria (BTC), aceasta fiind vanduta catre AIG Capital Partners, in urma unei tranzactii evaluate la 1,66 miliarde de euro, Terapia Cluj, vanduta companiei Ranbaxy Laboratories Limited pentru suma de 324 milioane de dolari si Zone Vision, ce a fost vanduta companiei chellomedia, divizia europeana a UnitedGlobalCom, Inc., in urma unei tranzactii ce a evaluat compania la 80 de milioane de dolari.

Fondat in 1984, Advent International este unul dintre cele mai importante grupuri de investitii din lume, cu prezenta in 15 tari situate pe 4 continente.

De la infiintare si pana in prezent, Advent a administrat cumulativ peste 23 de miliarde de dolari si a finalizat peste 200 de tranzactii de tip private equity in 35 de tari, in companii evaluate la peste 36 de miliarde de dolari.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii