Allegro a cumparat pachetul majoritar de actiuni al Gecad ePayment


Tranzactia a fost finalizata in vara acestui an, in urma achizitiei Radu Georgescu ramanand in consiliul director al companiei.

Allegro face parte din compania media internationala Naspers si detine in prezent o participatie de 83% din Gecad ePayment, valoarea tranzactiei fiind confidentiala, se mentioneaza in comunicatul de presa. Restul de 17% din companie este detinut de Orbitview.

Inainte de achizitie, din Gecad ePayment a fost desprinsa divizia Avangate, furnizor international de solutii si servicii pentru distributia electronica a programelor software, cu sediul in Olanda, care a devenit astfel companie separata. Actionariatul Avangate a ramas neschimbat, Orbitview Ltd detinand 99% din capital si Radu Georgescu restul de 1%.

Gecad ePayment International este furnizor de solutii eCommerce integrate, lider pe piata romaneasca a sistemelor de plati online. Compania dezvolta solutia proprietara ePayment®, dedicata exclusiv companiilor care detin sau doresc sa isi deschida o afacere online in Romania.

Grupul Naspers este un grup media multinational, iar compania sa holding, Naspers Ltd, este listata la bursa de la Johannesburg si pe London Stock Exchange.  Strategia Naspers referitoare la afacerile pe Internet este de a achizitiona sau de a forma o comunitate-nucleu intr-o anumita tara sau regiune si de a extinde apoi operatiunile prin adaugarea de servicii suplimentare precum eCommerce, comunicare, social networking, continut si jocuri.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii