ANRCTI: 5,8 mil. conexiuni la internet in 2007


Numarul total al conexiunilor care permit accesul la internet a crescut anul trecut cu 76%, fata de anul 2006.

"Numarul total al conexiunilor care permit accesul la internet a ajuns la aproximativ 5,8 milioane, inregistrand, in 2007, o crestere de 76% fata de anul  2006. In acelasi timp, numarul conexiunilor de acces dedicat (exclusiv acces dial up si mobil) la internet in banda larga a atins valoarea de 2,1 milioane, inregistrandu-se o dublare a ratei de penetrare (10%, fata de 5% la sfarsitul lui 2006)", a declarat Dan Georgescu, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatie (ANRCTI) in cadrul conferintei "Ziua Comunicatiilor".

Raportul ANRCTI arata ca, ponderea cea mai mare (aproape 55%), din numarul de conexiuni pentru acces dedicat la internet in banda larga, o detin in continuare conexiunile prin cablu UTP/FTP. Acestea sunt urmate de conexiunile prin cablu coaxial (22%) si de cele furnizate prin intermediul tehnologiei xDSL (17%).

Statistica a fost realizata pe baza datelor raportate de 99% dintre furnizorii de retele sau servicii de comunicatii electronice autorizati, care au desfasurat activitati comerciale in perioadele 1 ianuarie - 30 iunie si, respectiv, 1 iulie - 31 decembrie 2007.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii