APDRP - 455 proiecte au primit avizul pentru fonduri nerambursabile destinate investitiilor din mediul rural


Aceste proiecte sunt finantate in cadrul masurii 312 - "Incurajarea infiintarii de microintreprinderi" Axa III - "Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale” a Programului National de Dezvoltare Rurala pentru sesiunea deschisa in perioada 16 noiembrie - 11 decembrie 2009.

Pentru aceasta sesiunea au fost depuse 1.137 de proiecte conforme, reprezentand o valoare de aproximativ 690 milioane de lei, se arata in comunicatul de presa.

Alocarea financiara disponibila in sesiunea de licitatie noiembrie - decembrie 2009 a fost de peste 206 milioane de lei, conform Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Una dintre cele mai mari valori ale unui proiect selectat pentru finantare este de 597.000 de lei (aproximativ 139.000 de euro), solicitati pentru achizitionarea de utilaje agricole de inalta tehnologie pentru infiintare unui service auto in mediul rural.

Alt exemplu este un proiect cu o valoare este de aproximativ 212.000 de lei (49.000 de euro) prin care se propune achizitia de utilaje pentru activitati auxiliare de productie vegetala.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei masuri poate ajunge pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu mai mult de 200.000 de euro.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 312 sunt microintreprinderile si persoane fizice neinregistrate ca agenti economici care se vor angaja insa ca pana la data semnarii contractului de finantare sa fie autorizate cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microintreprinderi.

Fondurile europene nerambursabile acordate prin masura 312 pot sprijini peste 200 de activitati eligibile, care pot fi dezvoltate numai in mediul rural.

Printre activitatile eligibile sunt activitatile non-agricole productive din industria usoara (pielarie, incaltaminte, lana, blana, tricotaje, produse de uz gospodaresc), cele de procesare industriala a produselor lemnoase, dezvoltarea activitatilor mestesugaresti si de artizanat (prelucrarea fierului sau a lanii, olaritul, brodatul, sau confectionarea instrumentelor muzicale traditionale) si diversificarea serviciilor pentru populatia rurala (croitorie, frizerie, cizmarie, conectarea si difuzarea internetului, mecanizarea, transportul), protectia fitosanitara si insamantare artificiala a animalelor.

Beneficiarii selectati pentru finantare vor fi notificati de catre personalul APDRP in vederea semnarii contractului la sediile Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii