Asseco SEE face o noua achizitie pe piata IT din Romania


Din valoarea totala a achizitiei Probass, 60% din actiunile acestei firme au fost cumparate cu 7,7 milioane de euro in numerar, iar restul de 40% au fost preluate prin oferirea de actiuni Asseco SEE.

Astfel, actionarii Probass vor deveni la randul lor actionari ai Asseco SEE, se arata in comunicatul de presa.

Asseco South Eastern Europe S.A. este o companie poloneza, rezultata in urma achizitiei din 2007 a firmelor romanesti Net Consulting (integrator de sisteme IT) si Fiba Software (dezvoltator de aplicatii software pentru domeniul financiar-bancar).

Operatiunile Probass cuprind vanzari si mentenanta pentru solutii integrate dezvoltate pentru banci si institutii financiare. In 2008, compania a avut un volum de afaceri de 2,5 milioane de euro, cu un profit net de 1,6 milioane de euro.

Probass se va integra in totalitate structurii Asseco SEE deja existente din Romania. Sinergia este preconizata sa se produca mai ales in ceea ce priveste echipa responsabila cu furnizarea de solutii bancare.

Potrivit reprezentantilor Asseco SEE, achizitia Probass se inscrie in continuarea unui proces de constructie a unui grup IT regional puternic care opereaza in Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Moldova, Romania, Serbia si Slovenia.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii