Baumix estimeaza venituri de 11 mil. euro in 2009


Pentru prima jumatate a anului, compania a inregistrat o crestere de 10% a cifrei de afaceri, fata de perioada similara din 2008.

Investitiile pentru largirea gamei de produse, eficientizarea costurilor si o strategie de marketing adaptata contextului actual al pietei au facut ca rezultatele pe care le-am inregistrat la mijlocul lui 2009 sa fie mult peste evolutia acesteia, marcata de o scadere de aproximativ 30%. Estimam ca pana la sfarsitul anului, vom reusi sa atingem valorile inregistrate anul trecut”, spune Augustin Russu, Directorul General Baumix.

Producatorul de materiale de constructii a investit doua milioane de euro, in retehnologizarea punctului de lucru de la Gherla, se arata in comunicatul de presa.

Noua linie de productie va adauga in portofoliul de produse un nou chit de rosturi aditivat cu fibre. Oficialii companiei estimeaza ca aceasta noua categorie de produse va contribui cu circa 500.000 de euro - 600.000 de euro la cifra de afaceri estimata pentru acest an.

Conform reprezentantilor Baumix, noua gama de chituri a umplut un gol existent pe piata autohtona, produsele importate nefiind adaptate cerintelor tehnice ale pietei din Romania.

Potrivit propriilor estimari, piata materialelor de constructii a inregistrat anul trecut o valoare de 350 milioane de euro, pentru 2009 fiind estimata o scadere de aproximativ 30%.

Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii, fiind prezent pe piata din Romania din anul 2003. In prezent, compania detine doua capacitati de productie, in Ploiesti si Gherla (Cluj) cu o capacitate de productie de 35.000 de tone lunar.

Gama de produse se adreseaza firmelor specializate si acopera zona de finisari interioare si exterioare, incluzand din acest an si produse de rasini expoxidice pentru finisarea pardoselilor industriale. Pe langa aceste solutii, producatorul include in portofoliul sau de produse o gama extinsa de aditivi pentru mortare si betoane.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii