Baumix: piata materialelor de constructii a revenit la nivelul din 2007


Razvan Bobe, director in cadrul producatorului de materiale de constructii Baumix, spune ca luna aprilie a acestui an marcheaza chiar o depasire a lunii aprilie 2007, el fiind increzator intr-o evolutie pozitiva continua in acest an.

Conform Baumix, in primul trimestru din acest an, piata materialelor de constructii a scazut cu 30% fata de trimestrul similar de anul trecut, se arata intr-un comunicat de presa.

Principala cauza a diminuarii vanzarilor a fost lipsa proiectelor noi anul trecut, care ar fi generat venituri si la inceputul acestui an.

In acest sens, primul trimestru din 2009 a beneficiat de proiectele incepute in 2008, astfel incat nu a fost atat de afectat de criza din domeniul constructiilor.   

"In ceea ce ne priveste, am reusit ceea ce ne-am propus si anume sa crestem de la luna la luna volumul vanzarilor pentru a ne mentine in 2010 cat mai aproape de valoarea din 2009", mai spune Razvan Bode.

In aprilie acest an, volumul de vanzari al companiei a crescut cu 30% fata de luna precedenta.

In prezent, strategia Baumix se bazeaza pe doua directii: reducerea costurilor si adaptarea ofertei de produse la conditiile de piata si la nevoile clientilor.

Razvan Bobe adauga ca in ceea ce priveste optimizarea costurilor, cel mai important pas a fost relocarea fabricii de la Gherla, intr-un sediu propriu, anexat fabricii din Ploiesti, care a dus la o scadere semnificativa a costurilor adiacente de tip chirie, transport, costuri pentru stocuri, costuri de regie etc.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii