BCR semneaza cu BERD un acord de 20 mil. euro pentru sprijinirea IMM


Acordul are in vedere sprijinirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

Facilitatea de finantare este dezvoltata cu sprijinul Comisiei Europene si al Guvernului Romaniei, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, se arata in comunicatul de presa.

Programul poat fi accesat de intreprinderile mici si mijlocii angajate in proiecte de investitii si restructurare menite sa le consolideze capacitatea de operare pe piata unica europeana si care indeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Comisia Europeana.

Facilitatea de finantare se acorda pe o perioada de 5 ani, din care 2 ani perioada de gratie. Suma maxima a creditului pentru un beneficiar este de 500.000 de euro.

Principalele avantaje pentru beneficiarii finantarii sunt:
- Componenta nerambursabila de 20% din valoarea investitiei;
- Asistenta tehnica gratuita acordata de consultantii desemnati de BERD in vederea stabilirii eligibilitatii proiectelor, a pregatirii documentatiilor aferente si a verificarii implementarii proiectelor in vederea acordarii grantului.

Facilitatea de finantare sustine IMM-urile in derularea proiectelor de investitii care asigura respectarea prevederilor Directivelor prioritare ale Uniunii Europene aplicabile in sectorul industrial in domeniile: protectia mediului, protectia si securitatea la locul de munca, calitatea si securitatea produselor.

Vor avea prioritate la finantare IMM-urile din urmatoarele sectoare industriale: prelucrarea lemnului, electronic/electrotehnic/IT, textil, industrie alimentara, detergenti si cosmetice, piese de schimb si sub-componente pentru utilaje, sectoare care au un potential ridicat in ceea ce priveste dezvoltarea, exportul si/sau valoarea adaugata.

In cursul lunii ianuarie, anul acesta, BCR a incheiat cu BERD un acord similar in valoare de 20 de milioane de euro pentru finantarea proiectelor de eficienta energetica in sectorul industrial.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii