BestJobs: 54,5% dintre angajati n-ar accepta o reducere salariala pentru a-si pastra postul


Conform unui sondaj, 23% dintre utilizatorii site-ului BestJobs ar putea accepta o reducere salariala de cel mult 10%.

Un procent de 8% dintre utilizatorii site-ului ar accepta o reducere salariala de maxim 25% iar 2% ar fi de acord cu o reducere de pana la 50%, pentru a-si pastra locul de munca, se arata in comunicatul de presa.

"Constatam ca nu numai romanii reactioneaza activ la eventualitatea reducerii salariale, ci si angajatii din tarile apropiate: acelasi sondaj efectuat pe site-urile BestJobs din Bulgaria, Serbia si Republica Moldova a inregistrat cifre apropiate de cele obtinute in Romania", spune Andrash Nagy, Manager la BestJobs.

In cazul site-ului operat de BestJobs in Bulgaria, 58% dintre utilizatori au spus ca sunt gata sa renunte la locul de munca, daca li se reduce salariul. Pe locul urmator se situeaza utilizatorii sarbi ai serviciului, cu un procent de 56%, urmati de moldoveni, cu 43%.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 22 - 28 ianuarie, 2009. In cazul site-ului din Romania, au fost chestionati 6.475 dintre utilizatori. In prezent, BestJobs gazduieste peste 1 milion de CV-uri active in baza de date si are peste 70.000 de companii client.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii