BT primeste 100 mil. euro de la BERD, pentru sustinerea IMM


Banii sunt destinati continuarii dezvoltarii sectorului IMM, conform estimarilor Bancii Transilavania (BT), in jur de 7.500 de companii urmand sa beneficieze de aceasta suma.

"In contextul crizei economice mondiale si al impactului pe care aceasta il are asupra tarilor Europei Centrale si de Est, BERD va continua sa joace un rol important in sectorul bancar regional. BERD este deschisa catre noi oportunitati de afaceri, pastrandu-si prezenta in regiune si intarindu-si angajamentul si sprijinul fata de partenerii sai", spune Nick Tesseyman, Directorul BERD pentru Institutii Financiare.

BT detine o cota de piata de aproximativ 18% din finantarile destinate IMM-urilor din Romania si are aproximativ 125.000 de clienti de profil, se arata in comunicatul de presa.

BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) este actionar semnificativ al BT. BT a primit, din 1999, aproape 90 de milioane de euro din partea BERD, sub forma de participare la capitalul social sau imprumuturi destinate IMM-urilor, creditelor ipotecare, activitatii de factoring, leasing, introducerii masurilor de eficienta energetica, sectorului rural sau imprumuturilor sindicalizate.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii