Chiriile pentru spatiile industriale de prim rang din Timisoara sunt intre 3 euro si 3,75 euro/mp/luna


Conform companiei de consultanta imobiliara King Sturge, costul utilitatilor pentru aceste spatii se situeaza intre 0,5 euro si 0,7 euro/mp/luna, in functie de valoarea impozitului pe proprietate si alte servicii incluse.

Rata de neocupare a spatiilor industriale in Timisoara este intre 8% si 9%, se arata in comunicatul de presa.

"Timisoara este in continuare al doilea oras ca dezvoltare in Romania, dupa Bucuresti, daca luam in considerare amploarea pietei  logistice si industriale. Zona industriala Calea Sagului (sud) este specializata in productia materialelor de constructie si include, de asemenea, spatii de depozitare. Prezenta logistica principala in zona este Parcul Industrial Incontro, care a fost primul proiect de buna calitate din Timisoara, transformand zona gravitationala imediata intr-o destinatie consacrata pentru activitati logistice si industriale", spune Irina Iliescu, Industrial Consultant la King Sturge.

In acest parc, Moretti Est, distribuitor de motostivuitoare si echipamente similare de ridicare, a inchiriat 5.155 mp de la Catalyst Capital, care detine aici 26.800 mp de spatii industriale, prin intermediul King Sturge.

"Pana in prezent, activitatea firmei Moretti Est in Romania a fost de comercializare a utilajelor de ridicare pentru operarea in depozite, insa motivul inchirierii depozitului din Incontro Park a fost in scopul diversificarii activitatii, respectiv a deschiderii primei suprafete de karting indoor din Timisoara. Moretti Est are deja experienta in acest domeniu, firma-mama din Italia avand deja functionale piste de karting indoor si outdoor", adauga Irina Iliescu.

Suprafata inchiriata va fi folosita pentru pista de karting indoor, spatii comerciale, spatii de recreere. De asemenea, platforma din jurul cladirii, de circa 3.000 mp, va fi folosita pentru construirea unei piste de karting outdoor.

In Parcul Industrial Incontro mai sunt disponibili spre inchiriere 4.200 mp.

Dezvoltarile noi aflate in proiect sunt realizate doar in baza unui contract de preinchiriere.

"Numai Olympian Park Timisoara va fi construit speculativ, cu scopul de a oferi 18.900 mp de spatii industriale si logistice pana la sfarsitul lunii august 2010", precizeaza Irina Iliescu.

Pentru a reducere costurile si din cauza scaderii activitatii economice, ocupantii au amanat planurile de extindere si au incercat sa mentina sau chiar sa reduca suprafata pe care o folosesc.

Cele mai multe tranzactii efectuate pana in prezent sunt dictate de relocarea depozitelor si de catre un numar mic de companii de distributie sau productie mici si mijlocii din tarile vecine, care intentioneaza intrarea pe piata romaneasca, se mai spune in comunicatul de presa.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii