Cinema City va avea 20 de multiplexuri in Romania, in 2013


Astfel, in portofoliul companiei, tara noastra va deveni a doua cea mai importanta din Europa, dupa Polonia.


Mooky Greidinger, CEO-ul Cinema City International, a spus, intr-o conferinta de presa, ca in cele 20 de multiplexuri vor fi in jur de 200 de ecrane digitale, reprezentand aproximativ 25% din ecranele operate la nivel global. Compania pune accent pe ecranele digitale, adaptandu-le pe toate acestui format.

In prezent, Cinema City are in tara noastra unsprezece cinematografe, care reprezinta 106 ecrane, in jur de 19.400 de locuri si un IMAX.

Toate cinematografele companiei din Romania sunt sau vor fi amplasate in centre comerciale. 

Pe 7 octombrie, Cinema City a inaugurat al unsprezecelea multiplex din retea. Acesta este amplasat in Galleria Arad, fiind al doilea din acest oras, dupa ce anul trecut a deschis un altul in Atrium Center.

"Un oras ca Arad ar trebui sa aiba intre doua si trei cinematografe. Am deschis intr-o perioada atat de scurta, pentru ca ceea ce nu putem controla pe piata dezvoltarii de mall-uri este perioada cand se construiesc si ritmul cand vor fi gata", a mentionat Mooky Greidinger.

Cinematograful din Galleria Arad are opt ecrane digitale, dintre care sase sunt si 3D, si 1.673 de locuri.

Pe langa cele opt sali de cinema, Cinema City Galleria Arad are un bufet si o cafenea, dezvoltata de Cinema City in parteneriat cu Strauss Romania.

"Intr-un proiect ca acesta investitia este intre patru si cinci milioane de euro, doar in cinema. Investitia intr-un astfel de cinematograf se recupereaza in trei - cinci ani, daca este de succes, si opt ani, pentru unul de mai putin succes. Un cinematograf ajunge la maturitate dupa patru ani. De obicei, bufetul reprezinta 25% din cifra de afaceri a unui cinematograf", a mai spus Mooky Greidinger.

Dupa Arad, urmatorul cinematograf al companiei va fi deschis in centrul comercial Promenada din Targu Mures, la finalul acestui an.

Anul viitor, multiplexuri Cinema City vor fi inaugurate in Constanta, Iasi (al doilea din oras), Sibiu, Ploiesti si Brasov.

"Vom fi prezenti in toate orasele cu peste 100.000 de locuitori", a adaugat Mooky Greidinger.

Pe langa Arad, in Romania, Cinema City opereaza multiplexuri in Bucuresti, Pitesti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Bacau, Baia Mare si Braila.

Se estimeaza ca peste doi ani, compania va avea in jur de 1.000 de sali, in intreaga lume.

Cinema City International este prezenta in sase tari din Europa Centrala si de Est (ECE) si in Israel, de unde este originara si unde are sediul central.
In tarile din ECE, compania are noua sali IMAX si 93 de cinematografe multiplex, cu un total de 882 de sali si o capacitate de peste 175.000 de locuri. In plus, alte aproximativ 36 de multiplexuri (360 de sali) se afla in faza de constructie.

Anul trecut, Cinema City International a avut o cifra de afaceri de 235 de milioane de euro, vanzand 30,5 milioane de bilete.

Pe langa vanzarile din bilete si servicii, Cinema City obtine venituri din distributia de film (licenta exclusiva de distributie pentru productiile Disney in Israel, Polonia, Ungaria si Romania prin subsidiara Forum Film), din vanzari de DVD si VHS, publicitate si proiecte imobiliare legate de complexurile cinematografice operate.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii