Compania de Factoring: cifra de afaceri dubla in S1
Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 91 de milioane de euro in prima jumatate a acestui an, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Dublarea cifrei de afaceri se explica prin cresterea numarului de clienti, 160 pana in acest moment, comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, cand portofoliul companiei numara 70 de clienti, se arata in comunicatul de presa.
“Ne-am concentrat pe segmentul IMM cu cifre de afaceri cuprinse intre 1 si 10 milioane de euro. Clientii incep sa inteleaga utilitatea factoringului, lucru care se poate observa in cresterea de 100% pe care am inregistrat-o de la inceputul anului pana acum”, spune Valentin Chirca, CEO Compania de Factoring.
Factoringul in lei are o pondere de 90% din totalul cifrei de afaceri realizate de companie, reprezentand motorul de crestere al acesteia. Domeniul care a contribuit cel mai mult la dublarea cifrei de afaceri este cel al comertului si distributiei de produse alimentare si bauturi, acesta detinand o pondere de 35% din totalul volumului de afaceri.
”Noi credem ca zona Moldovei va cunoaste o dezvoltare accelerata in viitorul apropiat, motiv pentru care vom reloca biroul de la Suceava la Iasi. Astfel, vom putea acoperi o arie mai larga, dar intr-un rastimp mai scurt”, spune Valentin Chirca CEO Compania de Factoring.
Firmele care detin ponderea cea mai importanta din cifra de afaceri realizata de companie in S1 2008 activeaza in comertul si distributia produselor alimentare si bauturilor (35%), industria materialelor de constructii (26%), industria transporturilor (12%), industria textila (5%). Restul de 22% dintre companii activeaza in alte domenii.
Contractele derulate cu clientii din Bucuresti contribuie cu 30% la totalul cifrei de afaceri, in timp ce restul tarii cu 70%, procentul fiind distribuit aproape egal pe intreg teritoriul.
Anul acesta, Compania de Factoring tinteste o cota de piata cuprinsa intre 10% si 15%. Cifra de afaceri estimata pentru anul 2008 este dubla fata de cea inregistrata la finele lui 2007 (115 milioane de euro), 100 de noi clienti adaugati in portofoliul companiei si mentinerea nivelului rentabilitătii pe capital de investitii de 25%.
Conform reprezentantilor companiei, piata de factoring din Romania ar putea ajunge la circa 1,8 miliarde de euro in 2008, ca urmare a potentialului mare de crestere, rata de crestere pe termen mediu fiind de 40% pe an. Piata de factoring din Romania a cunoscut o rata de
crestere de 80% in anul 2007 fata de 2006.
Compania de Factoring IFN SA a fost infiintata in octombrie 2006 si are ca principali actionari Banca Transilvania si Intermarket Bank AG Austria.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.