Crestere de 40% pentru Help Net


Reteaua de farmacii Help Net a inregistrat in primul trimestru al anului o rata de profit de 1% si o cifra de afaceri de 32 de milioane de euro.

Factorii care au generat aceasta evolutie sunt deschiderea de farmacii noi in primele sase luni ale anului, maturizarea celor deschise anul trecut, dar si eficienta operationala, se arata in comunicatul de presa.

Transferul unei grupe importante de medicamente din sistemul cu circuit inchis pe piata de retail in a doua jumatate a anului 2007 a generat o crestere de 55% a vanzarilor pe categoria Rx (medicamente eliberate cu prescriptie medicala) si implicit a cifrei de afaceri la nivel de companie, se mai arata in comunicat.

"Am investit in primele sase luni ale anului aproximativ 1 milion de euro in deschiderea si relocarea de farmacii si suntem interesati de sustinerea unei cresteri organice, profitabile si de oferirea unor standarde ridicate si nicidecum de cresteri care ar putea deveni nesustenabile", spune Isabelle Iacob, Director General Help Net Farma.

Help Net anunta, de asemenea, ca, pana in anul 2010, va atinge un numar de 160 de unitati, mai putine fata de 200 cat erau planificate. In prezent, reteaua de farmacii Help Net este formata din 103 unitati.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii