Crestere de 44% pentru Romstal Leasing in patru luni


Compania a incheiat contracte in valoare totala de 77,5 milioane euro, in primele patru luni din 2008.

In portofoliul companiei, autoturismele detin o pondere de 32%, autovehiculele comerciale 45%, echipamentele 17%, imobilele 5,5%, iar motocicletele 1%, se arata in comunicatul de presa.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentele autovehiculelor si echipamentelor. Peste 60% din totalul echipamentelor finantate au fost destinate sectorului constructiilor.

"Factorul de baza care a generat aceasta crestere este evolutia foarte buna a segmentului de leasing pentru echipamente. In doar patru luni, acest segment a depasit 12,4 milioane de euro din totalul finantarilor Romstal Leasing, de trei ori mai mult fata de aceeasi perioada din 2007. Aceasta evolutie este cu atat mai spectaculoasa cu cat per total in anul 2007 contractele din segmentul de echipamente s-au cifrat la 17,3 milioane de euro", spune Ionut Chirila, directorul de marketing al Romstal Leasing.

Evolutia leasingului imobiliar s-a pastrat in aceeasi parametri ca si anul trecut. In primele patru luni din 2008, compania a incheiat contracte de leasing imobiliar in valoare de 5,9 milioane de euro, avand ca obiect in principal imobile rezidentiale si terenuri.

Reprezentantii companiei spun ca, pentru 2008, mizeaza in continuare pe segmentul echipamentelor si al vehiculelor comerciale, avand in vedere potentialul ridicat al acestor piete.

Pentru acest an, Romstal Leasing are in plan deschiderea a cinci noi birouri locale, alaturi de cele 32 existente in prezent.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii