EU Gateway - sesiune de aplicari pentru companii specializate in tehnologii energetice si de mediu


Termenul limita de aplicare este 17 septembrie, acest an, iar misiunea economica este programata in perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2011, in Japonia. 

Aceasta misiune marcheaza inceputul celui de-al treilea ciclu de misiuni, se arata in comunicatul de presa.

"In contextul economic actual, firmele romanesti din domeniul tehnologiilor energetice si de mediu pot beneficia, prin intermediul programului EU Gateway, de tendinta la nivel global de crestere a cererii pentru produsele de profil, accesand pietele din Asia", spune Alexandru Bernea, Business Analyst in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program.

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin cinci ani.

Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare care sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si/ sau Coreea.

De asemenea, firmele trebuie sa dovedeasca un portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri pentru penetrarea celor doua piete asiatice.

Principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

Companiile interesate trebuie sa completeze un formular, exprimandu-si interesul fata de proiect, iar analistii Deloitte determina gradul de eligibilitate al acesteia. Daca firmele corespund cerintelor, completeaza un formular de aplicare.

Intregul proces se desfasoara online si nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului.

Programul EU Gateway a fost initiat de catre Comisia Europeana si are ca scop sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in procesul de intrare pe anumite sectoare de inalta tehnologie si design.

Acesta a fost structurat pe sase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a sase ani, pana in 2014.

Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si coaching pentru companii, din stadiul de aplicare si pana la sfarsitul misiunii economice.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii