Farmexpert estimaza afaceri de 400 de milioane de euro, in 2011


Cifra reprezinta o crestere cu 10% a veniturilor companiei in acest an fata de anul trecut.

 

Eugen Baciu, directorul general al Farmexpert, a spus intr-o conferinta de presa ca firma are o cota de piata de 14% pe piata distributiei de medicamente.

El a mentionat ca inca nu si-au facut bugetul pe anul viitor, deoarece asteapta sa vada noutatile legislative si care vor fi normele de aplicare pentru taxa de clawback.

"In general, bugetul este revizuit de doua ori pe an. Anul acesta a fost revizuit in vara, cand cifra de afaceri a ramas constanta, dar am trecut niste cheltuieli dintr-o parte in cealalta", a mentionat Eugen Banciu.

In acest an si anul viitor, compania investeste noua milioane de euro in constuirea a patru depozite (in Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Chitila - la nord-vest de Bucuresti). Investitia este facuta din rezervele proprii ale companiei. Pana in prezent, Farmexpert detinea depozite in cele patru orase, dar acestea erau inchiriate.

Odata cu aceste constructii, depozitele vor fi modernizate, astfel incat compania va reduce nivelul cresterii numarului de angajati. In prezent, Farmexpert are aproximativ 900 de angajati.

Farmexpert face parte din grupul german ANZAG, aproximativ 80% dintre actiunile companiei germane fiind detinute de britanicii de la Alliance Boots. Compania distribuie produse farmaceutice si parafarmaceutice catre 4.000 de farmacii si spitale din Romania, avand in jur de 8.100 de produse in portofoliu.

Pe piata locala a distribuitorilor de medicamente, Farmexpert concureaza cu Mediplus (membra a grupului A&D Pharma), Farmexim, Fildas si Polisano.


Piata farma
Iulian Trandafir, Directorul Executiv al Farmexpert, a spus ca valoarea pietei farma a ramas constanta in acest an fata de anul trecut.

Eugen Banciu a precizat ca firmele de cercetare de piata apreciaza piata de farma la 2,3 miliarde de euro, iar pentru acest an estimau o crestere cu 11% fata de anul trecut, dar aceasta apreciere era facuta inainte de intrarea in vigorare a taxei de clawback. Jumatate din piata farma este cea a medicamentelor compensate.

Profesor Doctor Dumitru Lupuleasa, Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, a spsus ca piata farma din tara noastra are un mare potential, deoarece este la jumatate fata de media din Uniunea Europeana. In Romania, consumul de medicamente este, anual, de aproximativ 200 euro/locuitor, iar in UE media este de 430 euro/locuitor.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii