Flamingo: 50% crestere la vanzarile de camerele digitale


Cresterea fost inregistrata in primele patru luni ale acestui an, comparativ cu  aceeasi perioada din 2007.

In aceasta perioada, camerele foto digitale au reprezentat 8% din totalul vanzarilor inregistrate de companie, se arata in comunicatul de presa. Pentru acest an, reprezentantii Flamingo estimeaza ca vor vinde in jur de 40.000 de unitati.

Cresterea se va datora schimbarii comportamentului de consum al romanilor, tendintei acestora de a achizitiona camere foto digitale cu functii variate, pe fondul reducerilor de pret practicate de retaileri.

"Ne asteptam ca, in 2008, segmentul camerelor foto digitale sa continue trendul ascendent al vanzarilor, printr-o crestere de aproximativ 35%", declara Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Pentru anul acesta, reprezentantii Flamingo estimeaza ca piata camerelor foto digitale din Romania va ajunge la o valoare de aproximativ 48 milioane de euro, cu un numar de aproximativ  325.000 unitati vandute.

Cresteri ale vanzarilor au fost inregistrate si pe segmentul camerelor foto digitale semiprofesionale si profesionale. In primele luni din 2008, ponderea acestora in totalul vanzarilor de aparate foto digitale a fost de 8%.

Anul acesta, reprezentantii companiei se asteapta ca aparatele foto DSLR sa reprezinte 7% din totalul vanzarilor de camere foto digitale in magazinele retelei.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii