Hafele Gmbh cumpara Minerva Com si isi deschide subsidiara in Romania


Compania germana activeaza pe piata distributiei de feronerie pentru mobilier si usi si a intrat pe piata din Romania prin achizitionarea companiei romanesti Minerva Com, activa de 12 ani in acest domeniu.

Subsidiara din Romania este cea de-a 34-a din lume si si-a inceput activitatea luna aceasta. Ovidiu Toader, fondatorul Minerva Com, va conduce Hafele Romania din functia de director general, se arata in comuncatul de presa.

Pentru inceput, compania germana va investi in noua companie trei milioane de euro. Pe langa stocuri, suma va acoperi si reamenajarea (atat interior, cat si exterior) a celor patru showroom-uri detinute pana de curand de catre Minerva Com, precum si toate cheltuielile legate de procesul de rebranding a structurii acestei firme.

Alex Dozsa, marketing manager la Hafele Romania, a spus pentru startups.ro ca, pentru acest an, este vizata finalizarea lucrarilor de amenajare la shworoom-urile din Bucuresti si Timisoara, urmand ca anul viitor sa fie terminate lucrarile si la celelalte doua, din Sibiu si Oradea.

Potrivit reprezentantilor Hafele, investitia initiala se va dubla pe parcursul urmatorilor doi ani, in functie de realizarile noii subsidiare. In anul 2011 este vizata constructia unui nou sediu si depozit central.

“Vom incepe cu 40 de persoane, urmand sa ajungem la o echipa de 80 de persoane in urmatorii trei ani. Pentru anul 2011, Hafele Romania isi propune sa devina lider de piata in domeniul feroneriei pentru mobila si sa joace un rol important pe piata feroneriei pentru usi”, spune Ovidiu Toader, director general Hafele Romania.

El mai spune ca, pentru anul urmator, compania vizeaza o cifra de afaceri de cinci milioane de euro, suma urmand sa fie dublata in 2012.

Hafele colaboreaza deja cu doi producatori de feronerie din Romania, exportand produsele acestora in toata lumea. Reprezentantii companiei spun ca prezenta Hafele pe piata va creste simtitor, Romania devenind o piata focus pentru concernul german.

Hafele Gmbh, fondata in 1923, este unul din liderii mondiali in productia si distributia de feronerie pentru usi si mobilier, se mai arata in comunicat. In prezent, concernul german are 34 de subsidiare raspandite pe toate continentele. Hafele detine patru fabrici de feronerie in Germania si este distribuitor pentru alti circa 1.500 de producatori.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii