Heineken: crestere a cifrei de afaceri de 18% in 2007


In acest an, Heineken Romania va investi peste 50 de milioane euro, in principal in capacitatea fabricilor de bere, noi ambalaje si mijloace fixe.

Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a crescut pana la aproximativ 700 de milioane de RON, cu 18% mai mult decat in 2006, Heineken Romania pastrandu-si pozitia de lider pe piata berii din Romania, cu o cota de piata de 26% (AC Nielsen, 2007), se arata in comunicatul de presa.

La sfarsitul lunii februarie, anul acesta, Heineken N.V. a anuntat ca urma sa achizitioneze fabrica romaneasca Bere Mures, tranzactie care va creste cota de piata a companiei la 31%, cat si volumul sau la 6 milioane de hectolitri.

Heineken Romania a realizat investitii in valoare de peste 40 de milioane de euro anul trecut. In 2008, compania va investi 50 de milioane de euro, in principal in capacitatea fabricilor de bere, noi ambalaje si mijloace fixe.

Anul trecut, volumul pietei de bere din Romania a fost de aproximativ 19 milioane de hectolitri, cu un consum de 89 litri pe cap de locuitor. Principalele surse de crestere au fost venitul in crestere al consumatorilor, extinderea ofertei si vremea calduroasa.

Segmentul PET a inregistrat cea mai mare crestere ca volum: + 32,4%, fata de 2006. Pentru intregul an 2007, cota de piata a segmentului PET a fost de 44,4%, in timp ce segmentul berii la sticla a obtinut o cota de piata de 42,5% (AC Nielsen 2007).

Pentru 2008, reprezentantii companiei estimeaza ca piata berii va continua sa creasca, dar intr-un ritm mai lent decat in ultimii trei ani.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii