In 2010, Human Invest vizeaza o cota de circa 50% din piata programelor premium de “leadership development”


Potrivit reprezentantilor companiei, aceste obiective iau in calcul atat contractele in derulare sau semnate de Human Invest in ultimul trimestru din 2009, precum si contractele care urmeaza sa fie semnate in prima parte a anului viitor.

Anul 2009 a reprezentat un punct de cotitura pentru piata de training din Romania, evidentiind cine sunt principalii actori si care sunt cele mai valoroase programe, se arata in comunicatul de presa. (Citeste aici mai multe despre cum arata piata de training in aceasta toamna.)

Potrivit reprezentantilor companiei, in 2010, doar intre trei si cinci companii vor ramane in prima liga a furnizorilor de training, zona in care se vor derula majoritatea contractelor strategice preconizate pentru anul viitor.

Perspectivele de crestere ale Human Invest pe 2010 sunt foarte promitatoare. Criza economica elimina din piata de training jucatorii ale caror programe ofera o valoarea mica si folosesc metodologii superficiale. Vor avea acces la proiectele importante de pe piata doar cateva companii cu o pozitionare clara”, spune Viorel Panaite, Partner la Human Invest.

In 2010, ca si in 2009, clientii vor fi mult mai atenti la modul in care isi vor cheltui bugetele de dezvoltare, potrivit lui Viorel Panaite. El mai spune ca, in ceea ce priveste criteriile de selectie ale programelor, acestea sunt acum puternic legate de relevanta fata de prioritatile de business ale clientilor, de infrastructura de implementare propusa si de valorile consultantilor implicati.

Desi preturile practicate vor fi mai mici decat in 2008, reprezentantii Human Invest spun ca media estimata a tarifelor pentru 2010, in randul companiilor din prima liga, se va situa in jurul a 150 - 300 de euro + TVA/zi/participant (indiferent de programe).

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii