Infrastructura influenteaza dezvoltarea pe termen lung a firmelor


Conform unui sondaj KPMG, 89% dintre membrii executivi din Europa de Est au declarat ca investitiile in infrastructura nu au un nivel adecvat.

Nu numai ca investitiile in infrastructura atrag societatile comerciale, creeaza locuri de munca si genereaza venituri din impozite, dar este un fapt recunoscut ca un proiect de infrastructura poate fi un stimulent economic, daca este gestionat corect. Din nefericire, Romania se confrunta cu intarzieri insurmontabile in acest domeniu”,  spune Daniela Nemoianu Istocescu, Coordonator al Serviciilor Risk Advisory din KPMG Romania.

Conform sondajului realizat pentru KPMG International, aproximativ 80% dintre liderii executivi din Europa de Est au afirmat ca, in cinci ani, infrastructura va avea o importanta tot mai insemnata pentru afacerile lor, se arata in comunicatul de presa.

Un procent de 77% dintre liderii executivi intervievati la nivel global au fost de parere ca nivelul actual al investitiilor in infrastructura este insuficient pentru a sustine o dezvoltare pe termen lung a organizatiilor lor.

Infrastructura din transport si de furnizare a energiei reprezinta principalele motive de ingrijorare, acestea generand costuri de operare tot mai mari pentru organizatiile a 66% dintre respondenti.

Cu bugetele epuizate la nivel central si local, 80% dintre liderii executivi au fost de parere ca guvernele trebuie sa acorde o importanta mai mare colaborarii cu sectorul privat pentru a finanta proiectele de dezvoltare a infrastructurii.

Sondajul KPMG “Bridging the Global Infrastructure Gap” a fost realizat de The Economist Intelligence Unit, in perioada noiembrie - decembrie 2008. La acest sondaj au participat 328 de lideri executivi la nivel global, dintre care 47% sunt CEO. Aproape jumatate dintre companii (48%) au venituri anuale de peste 500 de milioane de dolari.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii